Hundetrening

Hva skal jeg gjøre, hvordan holde hunden din trygg?

  • Hunder kan spise mais, men bør ikke fôres med maiskolber med eller uten mais på.
  • Hunder kan tygge og spise maiskolber, men klarer ikke å fordøye dem, noe som kan være dødelig.
  • Maiskolber kan forårsake kvelning eller sette seg fast i en hunds fordøyelseskanal, noe som krever kirurgi.

De fleste hundeeiere vet at valper ikke bør ha sjokolade. Men det er en annen vanlig mat som hunden din ikke bør tygge: maiskolber.

Det betyr at cookouts og sammenkomster i varmt vær snart vil utgjøre en overraskende fare for hundeeiers lodne venner.

Hunder kan spise mais – det er en ingrediens i mange kommersielle hundemater – og kan være en del av et balansert kosthold for kjæledyret ditt, ifølge American Kennel Club. (Bare sørg for at hunden din ikke er allergisk mot mais før du gir ham litt mat.)

Men maiskolber er et nei-nei for hunder fordi kolben er ufordøyelig. Å spise noe av det kan bety kirurgi – eller til og med død – for hunden din.

Så hunder kan spise mais, men ikke maiskolber? Hvorfor det?

I motsetning til sjokolade inneholder maiskolber ingen giftstoffer som er farlige for hunder. Problemet her er at hunder ikke kan fordøye kolben på egenhånd.

“Den største bekymringen er at kolben kan sette seg fast i fordøyelseskanalen,” sier Dr. Tina Wismer, seniordirektør for toksikologi ved Animal Poison Control Center i American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Men mais i seg selv – enten på kolben, hermetikk eller i hundemat – kan være en sunn del av en hunds diett.

Mais gir vitaminer og mineraler og er en rik kilde til linolsyre, en essensiell fettsyre som hunder bør få i diettene sine, ifølge Cummings Veterinary Medical Center ved Tufts University.

Hunden din har nettopp spist sjokolade: Her er det du trenger å vite og hva du skal gjøre først.

Hva snakker alle om? Registrer deg for vårt trendnyhetsbrev for å motta de siste nyhetene om dagen

Hunden min gnagde og spiste en del av maiskolben. Hva skal jeg gjøre?

Fordi maiskolber er vanskelig å tygge og ufordøyelige, brytes de ikke ned når de passerer gjennom fordøyelseskanalen, noe som ofte forårsaker forstoppelse og noen ganger perforering, sa Michael San Filippo, talsperson for American Veterinary Medical Association.

Avhengig av størrelsen på hunden og mengden inntatt, bør dyreeiere ringe veterinæren deres hvis hunden spiser maiskolber, sa Wismer.

Maiskolber kan virke tøffe, men de er “ganske fibrøse i kjernen,” sa hun. “Noen hunder tygger dem i biter som er små nok til å passere, mens andre svelger dem hele eller i store biter.”

Hvor mye maiskolber en hund kan konsumere uten alvorlig skade avhenger av størrelsen og diameteren på tarmen, sa Wismer. En middels til stor hund er 9-10 mm (0,35-0,39 in) i diameter, mens små hunder har en 5,5 mm (0,2 tommer) diameter på den minste delen av fordøyelseskanalen. “Så biter som kan komme ut av magen kan stikke lenger ned,” sa hun.

Hva skjer hvis hunden min spiser en pumpe?

Hvis en maiskolbe setter seg fast i en hunds fordøyelseskanal, kan det være potensielt livstruende. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å fjerne bestanden, sa Wismer. “Hunden kan kaste opp, ikke spise og kan bli veldig sløv,” sa hun.

Hvis du ikke har sett det skje, men mistenker at hunden din kan ha spist hele eller deler av maiskolber, er det noen tegn på fordøyelsesblokkering som går utover gjentatte oppkast, sa San Filippo. Disse inkluderer: diaré, tap av appetitt, slapphet, vond mage, oppblåsthet, sug og spennende å gjøre avføring. Hvis du ser noen av disse symptomene hos hunden din eller merker at du blir kvalt, ring veterinæren din umiddelbart, sa han.

Ja, hunder kan bli solbrent: Hva du trenger å vite for å beskytte kjæledyrene dine i sommer

Hvor lang tid tar det for en hund å komme seg etter å ha spist en pumpe?

Hvis en maiskolbe setter seg fast i hundens fordøyelsessystem, er behandlingen kirurgi for å fjerne den, som kan ta flere uker å helbrede helt, sa Wismer.

Hvordan holder jeg maiskolber unna hunder?

Sørg for å umiddelbart kaste maiskolber der hunden din ikke kan nå den. “Ikke bare er kolben velsmakende for dem, men hvis du bruker smør, kan det være uimotståelig,” sa Wismer.

Ved grilling og utendørs sammenkomster, sørg for at avfallsbeholdere er utilgjengelige for hunder, med lokk lukket hvis mulig. og hold mat utilgjengelig for hundene dine.

“Å trene hunden din til å ‘slippe den’ kan hjelpe i tider når,” sa San Filippo, “til tross for din beste innsats, klarer de fortsatt å finne en aksje eller annen potensielt farlig gjenstand.”

Leave a Comment