Hundens oppførsel

Hundebittskader DOBBELS på 15 år med over 10 000 mennesker i året som trenger behandling etter et anfall

  • Skader fra hundeangrep har sjokkerende nok mer enn doblet seg de siste 15 årene
  • RSPCA sa at valper med underutviklede sosiale ferdigheter ble påvirket av lockdown
  • Mer enn 7000 pasienter så fastlegen sin etter et angrep mellom 2020 og 2021
  • Dette er fordi fem personer har dødd i Storbritannia av hundeangrepsskader i år

Skader fra hundebitt har mer enn doblet seg de siste 15 årene, med mer enn 10 000 mennesker i året som trenger sykehusbehandling etter et angrep.

NHS -data har vist at briter som blir knust av hunder har vokst dramatisk siden 2008 – et tall på 15 tilfeller av hver 100 000 av befolkningen i Storbritannia.

Som svar sa dyrevelferdsorganisasjonen RSPCA at “impulskjøp” under Covid-sperringen og “dyr fra oversjøiske valpefarmer” gir næring til epidemien.

Bare i år har fem personer dødd av hundeangrepsskader i Storbritannia, sammenlignet med bare tre dødsfall i 2021 og to i 2020.

Sjokkerende nok, mellom 2020 og 2021, var antallet pasienter som bestilte time for å se legen sin etter å ha blitt skadet av en hund, nesten 3000 tilfeller høyere enn 15 år tidligere.

Den 21. mars døde en “kjært elsket” jente av hodetraumer etter å ha blitt brutalt angrepet av familiens hund, har en rettslig undersøkelse funnet.

Bella-Rae Birch var bare 17 måneder gammel da amerikanske Bully XL knivstukket henne i hjel i hjemmet hennes i Blackbrook, St. Helen’s, 21. mars.

Bella-Rae Birch, avbildet, ble slått i hjel av en amerikansk Bully-hund som nylig ble kjøpt av faren Ryan
Skader fra hundebitt har mer enn doblet seg de siste 15 årene, med mer enn 10 000 mennesker i året som trenger sykehusbehandling etter et angrep. På bildet: en amerikansk bøllehund
Daniel Twigg, tre, var en “glad, snill og omsorgsfull gutt som var elsket av alle som kjente ham,” sa sine kjære i et Facebook-innlegg delt av Greater Manchester Police.

Hunden hadde blitt kjøpt av faren hennes bare en uke tidligere “for knuter” og ble “humant ødelagt” etter det sjokkerende angrepet, sa politiet i Merseyside.

Dødelige hundeangrep i Storbritannia i 2022:

Så langt i år har fem personer blitt drept av hundeangrep i Storbritannia. De er:

John William Jones, 68 år

John William Jones, bedre kjent som William, ble funnet død på landet sitt i Lampeter, West Wales, 10. januar 2022. Politiet lammet tre bulldogger Milo, Tia og Abbie etter at de ankom stedet.

Kyra Leanne King

Tre måneder gamle Kyra Leanne King døde 6. mars 2022 på Ostler’s Plantation, nær Woodhall Spa i Lincolnshire.

En 40 år gammel kvinne og en 54 år gammel mann ble pågrepet, mistenkt for å ha regissert en husky som kom ut av kontroll og er fortsatt under etterforskning.

Bella-Rae Birch

Bella-Rae Birch var bare 17 måneder gammel da en amerikansk Bully XL knivstukket henne til døde i hjemmet hennes i Blackbrook, St. Helen’s, 21. mars.

Hunden hadde blitt kjøpt av faren hennes bare en uke tidligere “for knuter” og ble “humant ødelagt” etter det sjokkerende angrepet, sa politiet i Merseyside.

Lawson Bond:

To år gamle Lawson Bond ble ødelagt i hjemmet sitt i landsbyen Egdon, Worcestershire, 28. mars. Lawson fikk hjertestans som et resultat av sine forferdelige skader og døde to dager senere, 30. mars.

Daniel Twigg:

Tre år gamle Daniel Twigg ble skutt og drept i et hundeangrep på en gård 15. mai. Ambulansepersonell rykket ut til området i Rochdale søndag for å rapportere at unggutten var skadet. Daniel ble fraktet med ambulanse til sykehus hvor han dessverre ble erklært død.

Politi og ambulanse ble kalt til hjemmet klokken 15.49 etter melding om at et barn var “alvorlig skadet”.

Til tross for medisinsk behandling ble Bella-Rae erklært død på Alder Hey Children’s Hospital klokken 16.45 samme dag.

En obduksjonsundersøkelse fastslo at dødsårsaken var “hodetraume”.

Tester bekreftet at det involverte dyret var en American Bully XL, en lovlig rase som ikke er underlagt noe forbud i henhold til Dangerous Dogs Act 1991.

I et annet tilfelle ble tre år gamle Daniel Twigg slått i hjel i et hundeangrep på en gård 15. mai.

Ambulansepersonell rykket ut til området i Rochdale søndag for å rapportere at unggutten var skadet.

Den lille gutten ble fraktet med ambulanse til sykehus hvor han dessverre ble erklært død. Ingen er pågrepet på dette stadiet, og en etterforskning er i gang for å fastslå omstendighetene.

Politiet sier de ødela en hund og beslagla andre som hadde vært sammen med gutten før marerittet utspant seg.

Sam Gaines, sjef for selskapsdyr ved RSPCA, sa til The Times : “Forskning forteller oss at rasen ikke er en viktig eller pålitelig prediktor for aggressiv atferd hos hunder.

“Det handler mye mer om menneskelig atferd og hvordan en hund har blitt behandlet, om deres velferdsbehov er dekket eller ikke og tilstedeværelsen av individer som kan gripe inn i hendelser, noe som er spesielt viktig med barn rundt.”

De eneste fire rasene som er ulovlige å eie i Storbritannia uten fritak fra retten er amerikanske Pitbull Terriers, Japanese Tosas, Dogo Argentinos og Fila Brazileiros.

Dangerous Dogs Act 1991 kriminaliserer også kryssing av de fire ulovlige typene – noe som betyr at om en hund er forbudt vil avhenge av en vurdering av dens fysiske egenskaper og om de samsvarer med beskrivelsen av en forbudt “type”.

I mellomtiden, innen 2020, så Alder Hey Children’s Hospital en tredobling av unge mennesker innlagt med hundebittskader i perioder med sperring, ifølge forskning fra University of Liverpools veterinær og epidemiolog John Tulloch.

Og politiet har sett kraftige økninger, med Metropolitan Police rapporterte en 14 prosent økning i registrerte hundeangrep for 2020-21 til 2140 tilfeller.

NHS-data har vist at briter som blir knust av hunder har vokst dramatisk siden 2008 – et tall på 15 tilfeller for hver 100 000 av den britiske befolkningen

En studie i Storbritannia fant at populasjonen av hunder holdt som kjæledyr i Storbritannia ble estimert til 13 millioner i 2020/21, en markant økning fra et tiår tidligere da den britiske hundepopulasjonen var rundt 7, ,6 millioner.

Etter en studie mellom 1998 og 2018, har Dr. Tulloch sa at spørsmålet om hundebitt var et “stort folkehelseproblem.”

Han sa: «Til tross for pågående utdanning og forebyggende kampanjer over store deler av samfunnet, fortsetter problemet med hundebitt å vokse og er et stort folkehelseproblem.

“Hunder gir store fordeler for samfunnet, spesielt i disse vanskelige tider når de kan gi godt selskap. Arbeid og samliv med dyr kan imidlertid utgjøre en skaderisiko. Forskningen vår er bare toppen av isfjellet, siden den bare inkluderer skader som er alvorlige nok til å kreve sykehusinnleggelse.»

Hva er loven om farlige hunder? Hvilke hunder er forbudt? Og hvorfor er det kontroversielt?

HVA ER LOVEN FOR FARLIG HUND?

Dangerous Dogs Act 1991 forbyr eller begrenser visse typer hunder og gjør det straffbart å la en hund av en hvilken som helst rase løpe farlig ut av kontroll.

Den ble introdusert for 30 år siden av innenriksminister Kenneth Baker “for å kvitte landet fra trusselen fra disse kamphundene” etter en rekke angrep.

HVILKE HUNDER ER FORBUDT I STORBRITANNIA?

Det er ulovlig å eie fire hunderaser uten fritak fra en domstol. De er:

  • amerikanske pit bull terriere;
  • Japansk toast
  • Dogo argentinere;
  • Brasiliansk Fila

Loven kriminaliserer også kryssing av de fire ovennevnte hundetypene – noe som betyr: hvorvidt en hund er forbudt avhenger av en vurdering av dens fysiske egenskaper og om de samsvarer med beskrivelsen av en forbudt “type”.

HVA SKJER HVIS EN HUND ANgrep?

Du kan risikere en ubegrenset bot eller opptil seks måneders fengsel hvis hunden din kommer farlig ut av kontroll.

Det kan hende du ikke får lov til å eie en hund i fremtiden, og hunden din kan bli ødelagt.

Hvis du lar hunden din skade noen, kan du risikere opptil fem års fengsel eller en bot. Hvis du med vilje bruker hunden din til å skade noen, kan du bli siktet for “ondartet skade”.

Og hvis du lar hunden din drepe noen, kan du risikere opptil 14 års fengsel eller en ubegrenset bot.

HVORFOR ER LOVEN KONTROVERSIAL?

Både Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals og British Veterinary Association har protestert mot forbudet, og hevdet at det ikke finnes vitenskapelige bevis for at alle individer av en rase er farlige.

Data fra Met Police viser imidlertid at i hendelser som involverer “farlig ute av kontroll” hunder, utgjør forbudte raser omtrent en femtedel av bruddene.

Leave a Comment