Hundens oppførsel

Fra kjedelig gullfisk til sexistiske hunder: 13 vanlige kjæledyrproblemer – løst! | Kjæledyr

Husker du i fjor sommer, da det viste seg at en skurret blond innbygger i nr. 10 ikke hadde kontroll over sine amorøse drifter? Vel, jeg håper Dilyn, Johnsons jack russell-cross, har hatt litt trening siden den gang. som mange av de 3,2 millioner britiske familiene som har kjøpt et kjæledyr under pandemien finner ut, viser ikke dyrenes oppførsel alltid seg godt, spesielt hvis vi har glemt noen viktige detaljer som hvordan vi skal passe på dem. omsorg.

Nå betaler vi: Hundetrenere og dyreatferdseksperter rapporterer om en overveldende økning i interesse. Men om kjæledyrkaninen din undergraver husholdningsinnsatsen din eller Pekingeserne arrangerer post-pandemiske protester – ikke få panikk. Vårt panel av eksperter – fra akvatiske veterinærer til hundeterapeuter – er her for å hjelpe.

katter

Helt siden jeg dro tilbake til kontoret, har jeg stadig kommet hjem for å oppdage at katten min har tisset på sengen min. Hva skjer?
Avføring og bæsjing utenfor en utpekt søppelboks er et tegn på misnøye, og kommuniserer at de enten er ulykkelige eller stresset av noe (medisinsk eller psykologisk).

Det kan være en mestringsmekanisme; å etterlate duft i forskjellige områder gjør at de føler seg trygge. Ditt første kontaktpunkt bør være veterinæren din for å utelukke eventuelle medisinske problemer. Ta så kontakt med en atferdsterapeut (prøv Hunde og kattens atferdsforening) for et hjemmebesøk. Når de har en endelig diagnose, vil de lage en plan som du kan følge for å løse dette problemet.

Min (kvinnelige) katt elsker mannen min, men hater meg. Prøver hun å drive meg ut, og hvordan kan jeg fikse dette? denne?
Jeg er sikker på at katten din ikke hater deg; hun ville ikke engang forstå den følelsesmessige tilstanden. katter velger sine favorittmennesker av en rekke grunner, elsker sin naturlige duft, enten den personen sitter på stedet de liker eller er den som vanligvis mater dem. Noen ganger har det også med kattens bakgrunn å gjøre – traumer kan endre hvordan de reagerer på sine nye foresatte. Så: hvordan løser du dette. Bli kattens eneste matskål, lek med henne mer og kjør mannen din fra favorittlenestolen. Hvis dette mislykkes, må du kanskje akseptere at katten din foretrekker sitt selskap. Unnskyld.

Min en gang føyelige katt prøver stadig å bite babyen vår (som, for å være ærlig, liker å ta tak i halen til katten).
Katter og babyer danner en delikat balanse. Babyer gråter høyt, fanger oppmerksomheten til mamma og pappa, legger igjen alle slags nye lukter i huset og – ja – de liker å ta tak i kroppsdeler. Jeg ville investert i et par kattetårn eller klatrere, for å hjelpe katten din å reise seg høyt og utilgjengelig for små hender. Da kan katten din slappe av mens den tilpasser seg det lille nye romvesenet på territoriet. I mellomtiden, mens babyen din vokser, kan han vise deg hvordan du leker forsiktig ved hjelp av leker med lange stenger, milde klapp på ryggen og godbiter i hånden.

Anita KelseyCat atferdsterapeut og forfatter av Let’s Talk About Cats: Conversations About Cat Behavior

hund med
Foto: Getty/iStockphoto

hunder

Jeg tror hunden min er sexistisk. Han bjeffer på menn, spesielt de med hettegensere. Hva kan jeg gjøre?
Selv om de ikke er sexistiske, kan hunder definitivt diskriminere – frykt kan være relatert til kjønn, alder eller hudfarge og stammer vanligvis fra en tidlig negativ opplevelse. Start med å gi ham masse godbiter hver gang du ser menn på avstand (behold noe som er spesielt bra for menn med hettegensere). Han vil begynne å assosiere synet av en mann med noe positivt. I mellomtiden, ikke glem å ha god plass mellom deg og de skumle mennene. Nærhet kan bygges opp over tid.

Forrige måned sendte vi hunden vår til en kennel for første gang. Da vi hentet ham virket han lav. Jeg trodde han surmulte, men en måned senere er jeg bekymret for at han er deprimert. Hvordan kan vi muntre ham opp?
Først av alt, få ham sjekket ut av veterinærene for å sikre at ingen skjulte skader eller sykdommer ble plukket opp mens han var borte. Å bo på et nytt sted, langt unna skapninger og kjente mennesker, kan være veldig vanskelig. Tenk på ting han liker å gjøre og prøv å gjøre noen få hver dag for å øke humøret. Å snuse, leke og tygge er alle gode aktiviteter for å skape en feel-good stemning. Neste gang er det verdt å oppsøke en pålitelig dyrepasser.

Hvordan forhindrer jeg labradoren min fra å rydde opp når han er ute på tur, spesielt? bæsj fra andre hunder?
Koprofagi (å spise bæsj) er definitivt en av de mindre attraktive hobbyene for hunder. Det er en rekke årsaker til dette: dårlig ernæring, sult, kjedsomhet eller til og med oppmerksomhetssøkende. Det kan også være et symptom på dårlig tarmhelse, så det er absolutt verdt å få hunden din sjekket ut av veterinæren. Det er også viktig å bygge fokuset hans på deg og andre former for moro. Å spille spill med mat eller leker, i tillegg til å jobbe med et sterkt “la det”-signal, vil bidra til å kontrollere oppryddingen.

Redningshunden min insisterer på å banke andre hunder. Han er allerede kastrert . Hva må vi gjøre?
Interessant nok er pukkel ikke alltid relatert til seksuell aktivitet. Det kan dukke opp når en hund er stresset, eller til og med være et tegn på et underliggende helseproblem. På kort sikt, avbryt spillet ofte (begynner hvert 20. sekund) for å avlede hundens oppmerksomhet fra den andre hunden og til deg eller noen spredte godbiter. Hvis hunden din raskt blir overstimulert mens den leker, lær ham et nytt ord som betyr å se til deg for å tjene en deilig godbit umiddelbart. Begynn å lære det hjemme der ting er stille, før du sakte bringer det inn i en verden av distraksjon.
Caroline Wilkinson Hundebehaviourist , hundeyoga – utøver og grunnlegger av Digital Pet Coaching Service, Barket Place

Fisk

Gullfisketanken min stinker, til tross for konstant rengjøring. Finnes det en akvatisk ekvivalent til F ebre ze ?
De fleste akvarielukter skyldes overflødig organisk avfall, som fiskeskitt og uspist mat, og påfølgende bakterieoppblomstring. Gullfisk er rotete skapninger og vil raskt forurense et akvarium hvis det ikke vedlikeholdes. Start med å sjekke vannkvaliteten for å bekrefte at filteret håndterer avfall på riktig måte. Hvis det er mye avfall, vurder tanken din for overfôring og overbefolkning – som en tommelfingerregel, tillat 20 gallons (90 liter) per gullfisk.

Generelt anbefaler jeg et 20 % til 50 % delvis vannskifte per uke, og sørg for å suge substratet inn i bunnen av tanken der organisk materiale samles. Det nærmeste og sikreste alternativet vi har hos Febreze er aktivt kull i filterenheten, som gjør en god jobb med å binde luktfremkallende forurensninger.

Min venn insisterer på at gullfisken vår trenger stimulering. Han kjøper nye pyntegjenstander til dem månedlig , og forrige uke så jeg at han « arrangerer møblene deres». Har han rett?
Fiskene er mye mer intelligente enn vi gir dem æren for. Israelske forskere har nettopp fullført en studie som fant at gullfisk, i en tank på hjul, kunne navigere seg gjennom et rom – en forbløffende demonstrasjon av romlig bevissthet og kognitiv funksjon. Andre studier har vist at gullfisk foretrekker å tilbringe mer tid i berikede stimulerende miljøer, noe som for meg indikerer en viss grad av nytte eller nytelse. Alternative former for stimulering inkluderer et variert kosthold, levende planter og håndmating.
dr. Bryony Chetwynd-Glover, direktør for Aquatic Vets i London

Kaniner og gnagere

I fjor fikk vi en godterihuskanin men hun tygger alt fra teppet til bordbena. Vennligst hjelp .
Dette er helt normal oppførsel for kaniner, det er bare lite nyttig for oss mennesker og det blir farlig når de napper i elektriske kabler (telefonladerkabler er en spesiell favoritt). Det er et par ting du kan gjøre. Først, omdiriger denne naturlige tyggeatferden til mer passende gjenstander: høy, rene løvtrær, vevde pilekuler osv. For det andre, sørg for at hun har selskap med en eller to kaniner til. Kaniner er en sosial art og må leve i par eller små grupper for god velferd. Til slutt lager babyporter og valpekasser gode barrikader mot dyrebare gjenstander eller områder.

Sønnen min hadde to gerbiler (Elsa og Ana). For noen uker siden døde Elsa. Jeg fikk panikk og kjøpte en Look like da sønnen min gikk på skolen. Men de kjemper hele tiden, og han er forvirret nå. Hva skal jeg gjøre?
Jeg er redd du må få problemer med sønnen din. Gerbiler, som mennesker, har preferanser for hverandre og bør ha innspill til sin nye partner. Dette kan gjøres på et krisesenter for å se hvem som kommer best overens. Hvis Ana og Elsa hadde vokst opp sammen, var det mer sannsynlig at de kom overens.

Det er mulig at den nye kombinasjonen kommer bedre overens hvis du introduserer dem på nøytral grunn, ettersom den nye Elsa er en inntrenger i huset til Ana. Så la dem bo sammen, et nytt sted, i noen uker før du tar dem med hjem igjen.

Hjelpe til! Datteren min fikk en mus til jul. For noen dager siden lot jeg den slippe unna. Hvordan kan jeg friste den tilbake?
Dette er et veldig vanlig scenario. Prøv å sørge for at ingen mat er tilgjengelig for dem, inkludert skap og benkeplater. Sett deretter ut en fristende human felle, eller til og med en rampe som fører til en passende glattsidet glass- eller plastbeholder med noe mykt i bunnen og mat inni for å holde dem matet over natten. Det kan ta flere dager eller til og med uker, men så lenge det ikke er rovdyr som katter i huset, bør du raskt fange ham eller henne trygt.

dr. Richard Saunders-stipendiat i dyrehage- og kaninmedisin ved Bristol Zoo og veterinærspesialistrådgiver for Association for the Welfare of Rabbits & Fund

øgler

Sønnen min vil ha en øgle, men ideen om å gi ham babymus får meg til å kneble (jeg er veganer). Er det noen reptiler som kan spise grønnsaker?
Ulike arter av krypdyr krever forskjellige dietter, og det er avgjørende at de får riktig ernæring for å trives, enten det kommer fra en kjøttbasert, plantebasert eller til og med insektbasert diett.

Noen krypdyr, som mange skilpadder, er planteetere og krever et plantebasert kosthold for å trives; mens andre, for eksempel skjeggete drager, har et stort sett plantebasert kosthold i fangenskap, men kan trenge å supplere dette med insekter.

Det er viktig å sørge for at krypdyr får nok protein i kosten, og måtene å gjøre dette på varierer fra art til art.

Ikke alle arter er egnet kjæledyr for barn, da de har komplekse behov som må dekkes for at de skal være lykkelige og sunne. Det er viktig å tenke to ganger og snakke med en eksotisk veterinær for å sikre at du kan dekke alle reptilens helse- og velværebehov før du adopterer en som kjæledyr.
dr. Justine Shotton president i British Veterinary Association

Leave a Comment