Hundestell

Tegn på at hunden er i ferd med å føde | Hunder i dag

Denne artikkelen er satt sammen fra forskjellige kilder som dogtime.com, dogstodaymagazine.co.uk og bilder er laget og lisensiert av canva.com

Når vi skal oppdra en hund, må vi også passe på den, også når hunden ønsker å føde. Å gjenkjenne tegnene på en hund som skal føde kan være en løsning slik at du kan forberede deg på dens behov.

Akkurat som mennesker, må hunder oppsøke lege for ultralyd og konsultasjoner rundt svangerskapet. Denne testen er gjort for å bestemme alder, tilstand og fødselstidspunkt.

Kjennetegn på en gravid hund

https://img.particlenews.com/image.php?url=3db1dD_0fkW284O00

Canva Pro

Egenskapene til en drektig hund bør være kjent slik at du kan tilberede mat og gi passende omsorg. Dette er hva en gravid hund viser:

 • Økt appetitt kan være et av tegnene på en drektig hund selv om hunden blir en kresen på grunn av behovet for å dele mat med sitt fremtidige barn. Utover det vil du også oppleve at hunden er en utfordring å spise på grunn av morgenkvalme.
 • Vektøkning er hovedtrekket ved graviditet hos hunder. I tillegg finner du fysiske endringer som stort sett fokuserer på magen.
 • Gravide hunder vil oppleve fysiske endringer i brystvortene så forstørrede og rødlige
 • Gravide hunder liker vanligvis å være alene og ikke mye aktive. Hvis hunden din er av den aktive typen, så kan det plutselig bli mye stillhet om at den er drektig.
 • Ikke bare stille, gravide hunder sover vanligvis mye fordi de føler kroppsendringer som gjør at de føler seg mindre komfortable.
 • En gravid hund vil ha oppmerksomheten til eieren sin. Selv om han ofte holder avstand, kan han vanligvis be om å bli klappet og kløt.
 • Gravide hunder er generelt mer følsomme og uvillige til å bli oppsøkt. Han vil nekte å bli paret og vil ikke nøle med å beskytte seg selv.
 • De ovennevnte syv punktene er et vanlig trekk ved hunder som er drektige. Det utelukker ikke at hunden din vil vise andre holdninger og atferd i samsvar med dens vaner.

2. Tegn på at hunden ønsker å føde

https://img.particlenews.com/image.php?url=1khPre_0fkW284O00

Canva Pro

Etter å ha passert drektighetsperioden på omtrent to måneder eller omtrent 62-64 dager, begynner hunden å ønske å føde. Selv om det ikke kan forutsies nøyaktig, kan noen av disse tingene være tegn på at hunden er i ferd med å føde:

 • Forstørrelse av brystvortene og hårtap rundt dem. Hundens bryster vil være mer synlige før soloppgang som forberedelse til amming av babyen
 • En nedgang i kroppstemperaturen vil vanligvis endre seg én til én grad fra gjennomsnittstemperaturen på 38-39 grader Celsius.
 • Magesmerter er preget av følelse av rastløshet, pesing og stønn av smerten. Jo nærmere fødselen vil hunden vise dette gelhullet på grunn av sammentrekninger og åpningen av fødselskanalen.
 • I tillegg til magesmerter, vil hunden din også være lat til å spise.
 • Bevegelsen til valpen i magen blir stadig mer synlig. Når fødselstiden nærmer seg, kan du observere fosterets handling i magen til hundens mor.
 • Slim kommer ut av fødselskanalen eller skjedeåpningen, en væske som hjelper fødselsprosessen.

Hvis du finner slim som kommer ut av hundens skjedeåpning, må du umiddelbart klargjøre utstyret og leveringsstedet. Dette er et tegn på ‘første åpning’ for hunden som ønsker å føde.

3. Hvordan hjelpe en hund å føde?

https://img.particlenews.com/image.php?url=2PIXbM_0fkW284O00

Canva Pro

Hunder kan føde hjemme eller hos veterinæren. Hvis du ønsker å føde en hund hjemme, her er noen måter å forberede seg til fødselen på:

 • Forbered en akutt veterinærkontakt for å overvåke og hjelpe deg iverksette passende tiltak under hundens hjemleveringsprosess.
 • Et komfortabelt, trygt og rent sted. Sørg for bokser som er laget av ikke-porøse materialer og som er enkle å rengjøre. Sørg i tillegg for at det er nok plass til størrelsen på hunden og babyene senere.
 • Sørg for tilstrekkelig fuktighet, varm romtemperatur og god luftsirkulasjon. Du kan bruke en vannskål eller en luftfukter og infrarød strålingslampe slik at babyhunden lett kan tilpasses.
 • Plasser hunden på det angitte leveringsstedet. Når fødselsprosessen begynner, vil hunden bjeffe og sutre for å tåle smerte. Men ikke bekymre deg, dette er en naturlig reaksjon. I så fall veiledende tilstrekkelig og gi en følelse av komfort uten å berøre den.
 • Generelt tar leveringsprosessen for hund 30 minutter til fire timer. Pausen i valpefødsel inntreffer omtrent en gang hvert 30. minutt etter at hundemoren har spent i ti til tretti minutter. Varigheten og lengden på fødselsøyeblikket kan variere fordi noen hunder også opplever fire timers fødselspause ved hver fødsel.

Hvis ingen valp er ute i 30-60 minutter, kontakt veterinæren umiddelbart. Hvis ingen valp er født etter fire timer, bør du også oppsøke lege så snart som mulig.

Tegn på en hund som ønsker å føde kan være veldig åpenbare eller implisitte. Det er derfor du må forstå det for å unngå å bli forvirret når den tid kommer. Lykke til !.

Leave a Comment