Hundestell

Dommer gir pålegg om å stoppe oppdretter Envigos “tortur” mishandling av beagler | regjering-og-politikk

En føderal dommer som avgjorde at “ekstraordinær lettelse er berettiget,” har utstedt en besøksforbud mot avlsanlegget i Cumberland County i Envigo i et forsøk på å få slutt på den “torturerende” mishandlingen av beaglehunder og valper.

Den amerikanske distriktsdommeren Norman Moon beordret Envigo til å “umiddelbart slutte å avle, selge eller på annen måte handle med beagler på Cumberland-anlegget inntil det er blitt fullstendig overholdt” av hans kjennelse, som krever en lang liste med korrigerende handlinger, inkludert at Envigos hundekvalitet leverer mat, vann, husly og veterinærhjelp.

Dommeren forhindret også Envigo fra å avlive enhver beagle på Cumberland-området uten tillatelse fra det amerikanske advokatfirmaet, eller en rettskjennelse hvis den føderale aktor ikke er enig.

“Denne retten konkluderer nå med at regjeringen har fremlagt tilstrekkelig bevis for at Envigo er involvert i alvorlige og pågående brudd på dyrevelferdsloven, og at det bør utstedes en umiddelbar midlertidig besøksforbud for å stoppe slike brudd,” i påvente av videre etterforskning. prosedyrer, Moon skrev i en ordre han ga lørdag.

Folk leser også…

«Listen over alvorlige brudd på dyrevelferdsloven og dens forskrifter fortsetter og fortsetter», skrev dommeren i en skjærende 25-siders forføyning inngitt i U.S. District Court i Lynchburg.

“Envigo opererer og fortsetter å operere på en måte som åpenbart ignorerer en rekke helseprotokoller, og setter dyrs helse i alvorlig fare og setter dem i fare for døden,” skrev Moon.

Feds griper 145 beagler fra Envigo; USA oppfordrer dommere til å ta grep mot oppdretter

Mens føderale agenter beslagla 145 beagler onsdag «som utgjorde den mest akutte og umiddelbare risikoen for helsen deres», skrev dommeren, «mange flere beagler fortsetter å møte utilstrekkelig mat og vann, veterinærbehandling og de andre torturøse tilstandene som er beskrevet. helserisikoen for beaglene som fortsatt er i Envigos omsorg, er fortsatt – de er umiddelbare og betydelige.”

Dommeren utstedte forføyningen hans dager etter at Chris Kavanaugh, den amerikanske advokaten for Western District of Virginia, oppfordret dommeren til å tvinge selskapet til å slutte å mishandle hunder i strid med dyrevelferdsloven.

Envigo sa i en uttalelse lørdag at de samarbeider fullt ut med føderale myndigheter ved anlegget. Den sa at den “avviser anklagene i klagen og vil forsvare seg kraftig mot søksmålet.”

Den la til: “Den høyeste kvaliteten på dyrevelferd er en kjerneverdi for selskapet vårt og er kjernen i vår virksomhet. Vårt oppdrag hos Envigo er å hjelpe kundene våre å realisere det fulle potensialet i deres vitenskapelige og medisinske forskning, og til slutt bidra til betydelige forbedringer i livene til både mennesker og dyr.

Youngkin signerer “beagle-sedler” mot dyremishandling

“Vi forblir standhaftige i vår forpliktelse til å fremme vitenskapen og holde oss til de høyeste profesjonelle standarder.”

Envigos praksis på Cumberland-området har ført til politisk fordømmelse fra Virginia-gangen.

I april signerte guvernør Glenn Youngkin lovverk for å beskytte hunder og katter i avlsanlegg – en todelt lovgivende innsats som stammet fra dusinvis av dyrevelferdsbrudd ved Cumberland County beaglefabrikk.

Sens. Mark Warner og Tim Kaine har oppfordret føderale tjenestemenn til å suspendere og tilbakekalle lisensen fra Envigos Cumberland County-anlegg, og fordømmer den “fortsatte forferdelige misbruken” av beagler han avler opp for forskning.

Warner, Kaine: Tilbakekall Va. oppdretterlisens for «grusomt» misbruk av hunder

Moon skrev at regjeringen sannsynligvis vil seire på fordelene ved sin sak.

«Regjeringen uttaler at Envigo konsekvent har mislyktes, til tross for gjentatte advarsler og rettelser, i å oppfylle sine forpliktelser i henhold til AWA-implementeringsforskriften om å gi tilstrekkelig veterinærhjelp. Basert på de overveldende bevisene gitt av regjeringen, er retten enig.»

Dommerens besøksforbud er ment å avslutte Envigos mishandling av hunder på stedet, samtidig som selskapet får tid til å svare på den føderale påtalemyndighetens sivile klage.

Dommerens ordre beskriver en litani av Envigo som misbruker beagler han avler for forskning.

“Mer enn 300 beaglevalper har dødd på stedet av ‘ukjente årsaker’ i løpet av syv måneder. Mange ble ikke gitt narkose før de ble avlivet ved intrakardial injeksjon. Beagler med selv mindre skader eller lett behandlelige medisinske tilstander ble avlivet i stedet for å motta veterinærhjelp.

“Pleende kvinnelige beagler ble ikke matet, så de (og kullene deres) klarte ikke å få tilstrekkelig næring. Maten beaglene fikk viste seg å være levende insekter, ormer, maggots, biller, fluer, maur, sopp og avføring.

“Beagle-valper ble værende i burene mens de ble spylt ned med kaldt vann, noe som fikk dem til å skjelve. I løpet av en åtte ukers periode døde 25 beaglevalper av eksponering for kulde. Loftene var overfylte. Anlegget var underbemannet. Inspektører fant at mer enn 900 beagle- og beaglevalper var ufullstendige eller unøyaktige.»

I fjor gjennomførte People for the Ethical Treatment of Animals en undercover-undersøkelse ved anlegget, med henvisning til mishandling blant 5000 beaglehunder og valper avlet og holdt på stedet. PETA la ut urovekkende videoer av beagler plassert i det de kalte en “fengselslignende fabrikk”.

PETAs senior visepresident Daphna Nachminovitch sa om dommerens ordre: «Rettens handling er banebrytende og avgjørende for å beskytte beaglene. Føderal intervensjon er den eneste måten å forhindre omsorgssvikt og misbruk av hunder avslørt av PETAs undercover-etterforskning – og vi håper det fører til slutten på denne elendige saken.»

BILDER: Youngkin signerer ‘Beagle-regninger’ mot dyremishandling

[email protected]

(804) 649-6645

Twitter: @AndrewCainRTD

Leave a Comment