Hundetrening

PetSafe Carbondale Community Dog Park tar imot hunder med storslått åpning | Carbondale

CARBONDALE – Byens første hundepark ble feiret med storslått åpning i helgen.

PetSafe Carbondale Community Dog Park, 2500 Sunset Drive, ligger ved siden av LIFE Community Center i Carbondale.

Jane Adams, styreleder i Friends of Carbondale Dog Parks, talte lørdag før sløyfeklippeseremonien for å markere åpningen av parken.

Adams introduserte resten av styret og fortalte publikum at parken startet i 2016 med en liten samling i stua hennes. Dette ble fulgt av et folkemøte i februar 2017.

«Ut av den offentlige samlingen kom Friends of Carbondale Dog Parks. Styret vårt kom også ut av det møtet,” sa Adams.

Hun takker styret og de frivillige for deres rolle i realiseringen av parken. De inkluderer: Gail Robinson, Sara Eynon, Nancy Cottom, Lee Fronabarger, Thad Heckman, Kristen Trimble, Anne O’Day, Asaturian Eaton, Marty Merrill, Glenn og Jo Poshard, Greenridge Landscaping, Highway Construction Career Training Program hos John A. Logan College, City of Carbondale, Carbondale Park District, Egyptian Board of Realtors, Carbondale og Murphysboro Walmart, Banterra Bank, Pure Pets, Indian Creek Kennel og andre.

Folk leser også…

Hun takket også alle for å ha stemt og delt på sosiale medier at Friends of Carbondale Dog Parks trengte stemmer for å vinne PetSafe-stipendet. For å motta tilskuddet konkurrerte de med 20 lokalsamfunn, mye mye større enn Carbondale, og måtte avslutte blant de fire beste.

De var vellykkede, og mottok et stipend på 25 000 dollar for hundeparken.

“Uten støtte fra samfunnet ville hundeparken ikke ha skjedd,” sa Adams.

For hjørnetenner som deltok på den store åpningen, handlet morgenen om én ting: lek i hundeparken.

Etter at båndet ble klippet, ble eierne bedt om å ta hundene sine inn i parken i bånd og slippe dem alle på en gang. Rundt 30 hunder løp og lekte, men stoppet bare for å drikke fra vannfontenen.

Mens spesifikke hundeparkregler ber eiere om ikke å ta med hunder inn i parken i bånd og ikke tillate små barn, har disse reglene blitt suspendert for morgenen. (Regler er tilgjengelige på nettstedet til Friends of Carbondale Dog Parks, cdaledogparks.org.

Carbondale Canine Officer Pasja og offiser Seth Moorman hilste de besøkende under arrangementet.

Det ble spilt temamusikk under arrangementet. Spillelisten ble laget av D. Gorton.

Hunder kunne delta i en kostymekonkurranse og en trikskonkurranse. Andre leverandører inkluderte: Ready Set Sit hundetrening, Indian Creek Kennel, Pure Pet og Golden Standard Canine Training.

Mens hundene lekte, var folk på besøk og snakket om hunder og parken. Alle var veldig fornøyde med parken i Carbondale.

Statsrepresentant Paul Jacobs sa det var godt å se hunder leke i parken. Han og kona Rhoda deltok på åpningen uten sine hundeslektninger.

Jennifer Butler, direktør for mangfold og inkludering ved SIU, og hundene hennes Atlee og Asher, lekte i hundeparken. Butler var glad for å finne en hundepark da hun flyttet til Carbondale for å jobbe på SIU.

“Det er et flott tillegg til byen,” sa Butlers.

Som en ny person i samfunnet møtte hun andre “hundeforeldre” mens hun var i parken. Hun setter pris på at Carbondale tar initiativ til å lytte til kjæledyrfolk og studenter for å få hundeparken.

«Jeg elsker virkelig hundeparken. Det er en flott beliggenhet og størrelse,” sa Butler.

Alle som er interessert i å være frivillig i hundeparken kan lære mer ved å besøke cdaledogparks.org.

[email protected]

618-351-5078