Hundehelse

Lake Elmo Vet John Baillie feirer 50 år med praksis

John Baillie voerde ooit een keizersnede uit op een boa constrictor van 15 voet.

Hij heeft een abces op een olifant geprikt en schoongemaakt, een leren lashandschoen operatief verwijderd uit het darmkanaal van een labrador retriever en een tarantula behandeld voor een luchtwegaandoening.

Hij heeft zelfs een goudvis geopereerd. Het geliefde familiehuisdier had een tumor op zijn zijkant, dicht bij zijn staart, en de eigenaren vroegen Baillie of hij er iets voor kon doen.

“Ik heb het verdoofd en eraan geopereerd”, zegt Baillie, de eigenaar van Cedar Pet Clinic in Lake Elmo. “Vergeet niet dat goudvissen karpers zijn, ze blijven dus lang uit het water. Het was een zeer snelle operatie. Ik verwijderde de tumor, hechtte hem weer vast en legde hem weer in het water.”

Baillie behandelt al 50 jaar dieren, reptielen en vogels in de Twin Cities. Zijn praktijk omvat honden, katten, vogels, konijnen, gerbils, hamsters, egels, schildpadden, ratten en muizen, chinchilla’s, fretten, cavia’s, huisdieren, kippen, eenden en ganzen, slangen, leguanen, kameleons, kikkers en suikerzweefvliegtuigen, emoes, pauwen en hangbuikzwijnen.

“Kortom, als het door de voordeur past, zullen we eraan werken”, zei hij.

Het werk is niet voor bangeriken.

Baillie, 74, van St. Paul, heeft een paard gehad dat zijn schouder ontwricht; pakte psittacose, een zeldzame infectieziekte, op van een papegaai; en werd geklauwd door een tijger.

Hij heeft meerdere beten gehad van honden, katten, ratten, hamsters en af ​​en toe een cavia.

“Ondanks al het slechte nieuws over fretten, ik ben nog nooit door een fret gebeten,” zei hij. “Ik heb af en toe slangen aan me zien vastklampen. Eens probeerde ik te luisteren naar de hartslag van een 10-inch lange slang, en ik hield hem tegen mijn oor, en hij stak zijn hand uit en greep mijn oorlel vast en wilde niet loslaten.’

WEET NOOIT WELKE DAG ZAL BRENGEN

Na vijf decennia dieren te hebben behandeld, zei Baillie dat hij zich nooit heeft verveeld.

“Veel mensen die de hele tijd hetzelfde doen, als ze alleen maar honden of honden en katten zien, zou je de hele dag soortgelijke problemen kunnen zien. Voor mij heb ik nooit enig idee wat ik ga zien en wat ik ga doen.”

Zo behandelde hij donderdagochtend een Rottweiler, een Russische blauwe kat en een valkparkiet. Hij zag ook een fret met huidkanker, voerde een kaakoperatie uit op een cavia genaamd Boy en onderzocht röntgenfoto’s van een kat genaamd Pepper die een fluitje had ingeslikt. Pepper, zei hij, was behoorlijk ziek en zou geopereerd moeten worden.

Leave a Comment