Hundens oppførsel

Katten din elsker deg virkelig, men vil ikke bli klappet

Mens de fleste katter virker fjerne ensomme, gir de faktisk mer oppmerksomhet til oss – og andre katter – enn de fleste av oss er klar over.

Forskere ved Kyoto-universitetet i Japan oppdaget at katter kan lære menneskelige ord og til og med koble navn på menneske- og kattevenner med ansikter.

Huskatter “forutså et spesifikt kattansikt når de hørte kattens navn,” skrev forskerne. “Disse resultatene kan tyde på at katter kan lære navn ved å observere interaksjoner mellom mennesker: et tredjepartsperspektiv.”

“Så mye energi”

Og selv om det er lett å anta at den kule pusen din hater deg, spesielt hvis han slår deg med labben, er det kanskje ikke sant. Noen ganger angriper katter fordi de kjeder seg.

“Jeg ser dette mye hos unge katter, hvor de har så mye energi,” sa den lisensierte kattetreneren Jennifer Van de Kieft til The Post. “Hvis de ikke har uttak for den slags energi og ingen muligheter til å late som, tar de det ut på alle som er rundt.”

To katter slåss i sengen
Noen ganger angriper katter fordi de kjeder seg.
Getty bilder
Flekket huskatt som skjerper klør på en skrapestolpe, sett fra siden
Hunder utviklet seg fra flokkdyr, mens kattenes forfedre var ensomme jegere.
Getty Images / iStockphoto

Carlo Siracusa, en førsteamanuensis i klinisk atferdsmedisin ved University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine, sa at det er viktig å ikke tolke kattens oppførsel som om den var en hund. Hunder utviklet seg fra flokkdyr, mens kattenes forfedre var ensomme jegere.

“Mange ønsker at en katt skal være en surrogat for en hund, som en hund med lite vedlikehold, og det er det ikke. Fordi katter er så luftige og myke, liker folk å ta på dem, men katter “liker ikke nødvendigvis det”.

Kieft var enig.

“Kanskje halen deres begynner å logre, kanskje ørene går tilbake,” sa hun. «Hvis du ikke tar hensyn. . . så vil katten si: ‘Vent litt, du hører ikke på meg. Jeg prøver å fortelle deg med kroppen min, dette fungerer ikke for meg lenger.’ “

Som barn trenger de leketid

Tabby katt biter og klør seg i hånden til eieren sin.

På den annen side er det også vanlig at huskatter føler seg understimulert, i så fall kan de gråte.

“Det er virkelig forbundet med kjedsomhet,” sa Kieft. “Det er nesten som en pjokk som sutrer eller noe sånt som “Jeg er så lei!” ”

Fordi katter er jegere av natur, til tross for deres noe domestiserte status, trenger de leketid for å “føle at de jakter” for sin fysiske og mentale helse.

“De er egentlig ikke designet for å leve innendørs, det er egentlig ikke det naturen har tenkt,” sa Kieft.

De kan vise kjærlighet

Smilende kvinne i den grønne genseren klemmer katten sin ømt i det romslige rommet.  Tabby grå kjæledyr biter jentenese.  Mykt dagslys lyser dem forsiktig gjennom vinduet.

Til tross for deres dårlige rykte for å være kaldblodig, viser katter noen ganger sin kjærlighet.

Hvis en katt noen gang gnir ansiktet mot deg, merker de deg med feromonene som kommer ut av kinnene deres.

“De spredte bare duften sin på deg, ‘Hei, du er min’,” sa Kieft.

En studie publisert i tidsskriftet Current Biology fant til og med at katter binder seg til sine eiere på samme måte som babyer gjør.

“Katter viser en lignende evne til å danne trygge og usikre tilknytninger til menneskelige omsorgspersoner som tidligere er vist hos barn,” skrev studieforfatterne.

Men Kieft, som er mor til fem katter, sa at pelsungene hennes ber om kjærlighet på forskjellige måter. En kan gni mot henne, mens en annen vil “mjau” på henne til hun følger ham inn på soverommet hvor hun kan klappe ham i fred.

“Det som er interessant med å ha fem er at du virkelig ser hvor forskjellige de er fra hverandre, og jeg tror de alle uttrykker kjærlighet på litt forskjellige måter,” sa hun. “Katter er individer, de gjør ikke alle det samme.”

Leave a Comment