Hundens oppførsel

Hold det kjølig for valpene dine denne sommeren

Når været blir varmt, liker mange mennesker og valper å komme seg i vannet for å kjøle seg ned. Enten en hund liker å svømme eller bare plaske rundt på grunna, er det flere ting å huske på for å sørge for at han holder seg trygg denne sommeren.

Selv om det er en vanlig oppfatning at alle hunder kan svømme, er dette faktisk en myte, ifølge Dr. Lori Teller, en klinisk førsteamanuensis ved Texas A&M College of Veterinary Medicine & Biomedical Sciences.

“De fleste hunder vil lage en padlebevegelse når de er i vannet, men noen klarer ikke å drive seg selv eller til og med holde hodet over vannet,” sa hun.

Spesielt brachycephalic hunder med store hoder og flate ansikter, som mops og bulldogs, har mest problemer med å svømme.

“Hvis hunden din ikke er interessert i å svømme, ikke tving den,” sa Teller. “Kast aldri hunden din i bassenget for å få den til å svømme. For hunder som ønsker å komme inn i bassenget, men ikke kan svømme, eller hvis du har en hund som er i fare for å drukne, bruk hunderedningsvest. Hvis hunden faller i eller ikke kan svømme, kan hunden din flyte i bassenget til den kan reddes.»

Hunder som liker å svømme bør få en bolle med ferskvann å drikke, selv om den lille mengden klor i bassengene vanligvis ikke er sterk nok til å forårsake skade. Imidlertid kan klortabletter og ufortynnede kjemikalier være en alvorlig fare og bør oppbevares utilgjengelig.

Innsjøer og elver kan også være et fint sted å bade, så lenge eierne sørger for å unngå områder med cyanobakterier, også kjent som blågrønnalger.

“Disse algene trives vanligvis i stille, grunt, varmt vann og produserer noen giftstoffer. Det trengs en veldig liten mengde av giftstoffene for å forårsake alvorlig sykdom eller død hos en hund.”

Giftstoffene forårsaker en rekke symptomer, inkludert blålige slimhinner (gummi og inne i nesen), oppkast, muskelstivhet, anfall og leversvikt. Fordi konsekvensene er så alvorlige, har mange offentlige etater overvåkingsprogrammer for offentlige rekreasjonsvannsteder og legger ut kunngjøringer om blågrønne alger på nettsidene deres.

Noen hunder som ikke er interessert i å svømme i bassenger eller innsjøer kan fortsatt nyte å plaske rundt på stranden og løpe inn i bølgene, men det salte vannet kan skape sine egne problemer.

«Hvis hunden din får i seg en liten mengde sjøvann mens han leker, kan den få litt diaré, men ellers går det bra. Men hvis hunden din får i seg store mengder sjøvann, kan det potensielt være dødelig. De økte saltnivåene kan forstyrre funksjonen til flere organer og føre til anfall og nyreproblemer.”

Dette er grunnen til at det er viktig at eiere alltid gir ferskvann på stranden og krever en veterinær hvis en hund begynner å kaste opp eller viser unormal oppførsel etter å ha drukket sjøvann.

“Etter svømming – enten i basseng, elv, innsjø eller hav – skyll hunden din med rent vann for å fjerne klor, andre kjemikalier og rusk,” sa Teller. “Tørk hunden din grundig, spesielt eventuelle hudfolder og ører, for å unngå betennelse eller infeksjon. Hvis hunden din utvikler ørebetennelse etter svømming, spør veterinæren din om et medisinert rensemiddel som kan bidra til å forhindre problemer.”

Teller minner eiere om å være forsiktige når de bader eller skyller hunder med hageslange om sommeren.

“Sørg for å la vannet renne inn i slangen i noen minutter før du blir våt,” sa hun. “Vannet som er igjen i slangen mellom bruk blir ekstremt varmt, og hvis det kommer i kontakt med hundens hud kan det forårsake andre eller tredje grads brannskader. Disse er ekstremt smertefulle, krever intensiv veterinærbehandling og kan føre til permanent arrdannelse.»

Til slutt, for hver hund som liker å svømme, er det en annen som ikke vil ha noe med den å gjøre.

“Hunder som ikke liker å svømme kan fortsatt nyte å henge ved vannkanten, dele en flyte med eieren, kjøle seg ned i et barnebasseng eller leke med barn på en glidebane,” sa Teller.

Eiere kan også hjelpe hundene sine å nyte sommeren ved å gå turer i de kjøligere delene av dagen og lage hundesikre ispinner av frossen kylling eller storfekraft.

Enten en hund elsker vannet eller foretrekker tørt land, er det mange måter å holde seg kjølig mens du har det gøy i solen. Denne sommeren er den perfekte tiden for å oppdage nye aktiviteter som hele familien, inkludert hunder, vil like.

Leave a Comment