Hundestell

Historisk gave på $200 000 hjelper livsendrende tjenestehundetreningsprogram ved WVUs Davis College | WVU i dag

Jennifer Gieseke og Clifton VanGilder er mottakere av servicehunder, Lily Rose og Gunny, trent gjennom Hearts of Gold, servicehundprogrammet til WVUs Davis College of Agriculture, Natural Resources and Design. En historisk gave på $200 000 laget gjennom WVU Foundation vil bidra til å støtte programmet.
(WVU-bilde)

Hearts of Gold Service Dog Training Program ved West Virginia University redder livet til militærveteraner som Jennifer Gieseke, som fortsatt kjemper mot de langvarige fysiske og mentale konsekvensene av hennes tjeneste i USAs luftvåpen.

“Jeg ville ikke forlate huset mitt, jeg ville ikke gå til mine avtaler alene, jeg ville ikke kunne bo alene lenger,” sa Gieseke. «Å ha en hund – og ha en hund ved siden av meg for å hjelpe meg hvis jeg faller, for å vekke meg fra marerittene mine, for å roe meg ned så jeg kunne sove igjen – var fullstendig livsforandrende. Hunden ga meg tilbake min uavhengighet.”

Nå gir en supporters donasjon på $200 000, det største individuelle bidraget i Hearts of Golds historie, nye fasiliteter for å øke effektiviteten til programmet.

Pengene vil bli brukt til å kjøpe en varebil utstyrt for trygg transport av hunder og bygge kenneler på stedet ved Hearts of Gold treningsanlegg ved WVUs Stewartstown Road Research, Education and Outreach Center.

Matthew Wilson, assisterende dekan for forskning ved Davis College of Agriculture, Natural Resources and Design, sa at de ekstra ressursene vil hjelpe programmet til å hjelpe flere militærveteraner i nød. Programmet er for tiden avhengig av lokale innbyggere for å oppdra fremtidige servicehunder, noe som begrenser deres treningstid og tilgjengelighet.

“Å ha muligheten til å huse dyrene våre på stedet og bringe dem rett fra den på stedet oppstalling til trening vil tillate oss å være mye mer effektive i det vi gjør og å møte det utrolige behovet for tjenestedyr mye bedre. for å hjelpe veteraner og militært personell,” sa Wilson.

Forbedre liv

Hearts of Gold er et program som tilbys gjennom Human-Animal Bond, en ideell organisasjon grunnlagt for mer enn 15 år siden av Dr. Jean Meade, en veterinær fra Morgantown. Deretter gikk et adjungert fakultetsmedlem ved Davis College, Meade sammen med WVU for å imøtekomme programmet og hjelpe studenter i dyrevitenskapelige programmer med å få praktisk erfaring med små dyr.

Wilson sa at rundt 100 studenter hvert år hjelper til med de tidlige stadiene av opplæringen som en del av kursene deres. Profesjonelle trenere tar deretter over og jobber med deltakende veteraner for å matche dem med en passende hund for å møte deres behov.

Hearts of Gold er i stor grad finansiert gjennom et stipend fra det amerikanske forsvarsdepartementet tildelt i 2019 som begrenser omfanget til militærveteraner innenfor 100 miles fra WVU-anlegget. Omtrent 20 veteraner melder seg på hvert år, og programmet tar sikte på å plassere 15 hunder med veteraner årlig. Deltakende veteraner vil ikke pådra seg reise, trening eller stell av hunden før de fullfører trening og sertifisering med hunden sin, og eierskapet overføres da til veteranen.

“Å ha fri tilgang til en hund, det betydde min frihet, det betydde å få livet mitt tilbake,” sa Gieseke. «Jeg er ikke sikker på hvordan jeg ellers skal definere det. Det er så mange organisasjoner som legger penger i det, og jeg hadde aldri råd til det. Og jeg har det. Og det betyr all verden for meg.”

Gieseke oppsøkte først en servicehund etter et selvmordsforsøk og påfølgende sykehusinnleggelse ved Louis A. Johnson VA Medical Center i Clarksburg, hvor en annen veterans servicehund tilbød trøst. En terapeut introduserte henne for Hearts of Gold og hun fikk sin første servicehund, Raleigh, i 2013. Hun er nå avhengig av en etterfølger, Lily Rose, for å hjelpe med mobilitetsproblemer og posttraumatisk stresslidelse.

Clifton VanGilder sa at tjenestehunden hans, Gunny, hjelper ham med å håndtere rygg- og kneproblemer som oppstår etter mer enn seks års tjeneste i US Marine Corps, samt angst på grunn av posttraumatisk stresslidelse.

“Gunny har hjulpet meg mye når det gjelder mobilitet,” sier VanGilder. «Noen dager klarer jeg knapt å bøye meg ned. Han hjelper til med å hente nøklene mine og ting jeg slipper. Han kan plukke opp hva som helst – pilleflasker, mobiltelefon. Men det hjelper også når du har en dårlig dag. Jeg hadde en dårlig dag her om dagen, og han kom opp og la potene sine på fanget mitt, og han kom i ansiktet mitt og han ville ikke se bort før jeg fortalte ham at det var greit. ”

Gunny går til og med på jobb med VanGilder, hvor han utfører vedlikehold for den føderale regjeringen. Selv om veilederne og kollegene hans var skeptiske til å begynne med, sa VanGilder at de siden har lagt merke til at holdningen og ytelsen hans ble forbedret etter å ha jobbet med Gunny.

Gjøre en forskjell

Hearts of Gold-tjenestehundopplæringsprogrammet finansieres utelukkende gjennom tilskudd og private donasjoner. I tillegg til å tilby kenneler og en transportbuss, gir Jennifer Masons gave på $200 000 fra Alma, W.Va. også etablert et spesielt fond for å støtte utvidelsen og fortsatt vekst av Hearts of Gold.

Masons sjenerøse bidrag gjenspeiler hennes kjærlighet til dyr og en lidenskap for å støtte mennesker og programmer i West Virginia.

“Min mann, Ken, og jeg elsker ingenting mer enn å hjelpe staten vår og befolkningen i West Virginia,” sa Mason. «Jeg vil at WVU Hearts of Gold-programmet skal være det beste og ha tilgang til alle verktøyene det trenger. Å støtte programmer som dette som berører så mange liv er vår lidenskap.»

Hearts of Gold-programleder Rob Harford sa at han er takknemlig for hver donasjon, siden hver dollar bidrar til å endre livene til veteraner som Gieseke og VanGilder. Harford bemerket at en annen erfaren deltaker ikke hadde forlatt hjemmet på fire år før han startet programmet, og han jobber nå utenfor hjemmet ved hjelp av en servicehund.

“Vi stopper veteran-selvmord,” sa Harford. “Vi har en innvirkning på livene til veteraner hver dag. Når vi får dem inn her, ser vi først den angsten, det stresset, og vi ser det forsvinne mens de trener gjennom programmet. Vi gjør en slik innvirkning her at den ikke kan undervurderes.»

Alle som er interessert i å bidra til Jennifer Mason Hearts of Gold Support Fund (2W1647) kan: gi en gave online eller kontakte utviklingsdirektør Andrew Barnes på 304-293-6962 eller [email protected] .edu for mer informasjon.

Masons gave ble gitt gjennom WVU Foundation, den ideelle organisasjonen som mottar og forvalter private donasjoner på vegne av universitetet.

Veteraner som er interessert i en servicehund gjennom Hearts of Gold kan besøke humanimalbond.org/heartsofgold for å fullføre en treningsundersøkelse og lære mer.

Leave a Comment