Hundetrening

“Han sikler for mye”: Indy mislyktes med førerhundtrening, men han er en venn for synstap Newmarket-gutt

Keaton Hamilton og Indy, et labrador- og Golden Retriever-hannkors, fullførte et intensivt treningsprogram som en del av CNIB Guide Dogs – Class of 2022. De ble uteksaminert 27. april, International Day of the Guide Dogs. 28. april 2022

  • Keaton Hamilton og Indy, en labrador- og Golden Retriever-hannkors, fullførte et intensivt treningsprogram som en del av CNIB Guide Dogs - Class of 2022. De ble uteksaminert 27. april, International Day of the Guide Dogs.  28. april 2022
  • Keaton Hamilton og Indy, en labrador- og Golden Retriever-hannkors, fullførte et intensivt treningsprogram som en del av CNIB Guide Dogs - Class of 2022. De ble uteksaminert 27. april, International Day of the Guide Dogs.  Keatons mor, Sonia Chao, er spesiell

Indy har kanskje ikke tatt steget til å bli førerhund for en person med alvorlig ansiktstap, men han sparket den til hjertet på 11 år gamle Keaton Hamilton som kompis.

En kompishund har gått sammen med et barn som lever med tap av ansikt. Enten den mater, steller eller går tur med dette veltrente familiekjæledyret, gir en vennehund barnet muligheten til å ta vare på en hund og kan gjøre det lettere å gå over til et førerhundpartnerskap i fremtiden, sa Canadian National Institutt for blinde (CNIB).

Keaton, en elev i femte klasse ved Stonehaven Elementary School, har medfødt leveramaurose (LGA), en tilstand som først og fremst påvirker netthinnen og vanligvis resulterer i alvorlig synshemming fra barndommen.

Keaton kan se farger, former og nyanser av lys, men kan ikke se detaljer som folks ansiktstrekk og bruker blindeskrift for å lese.

Han har ikke noe perifert syn.

Keaton er født med tilstanden, og vet ikke hva han ikke ser, forklarte han på verandaen til huset hans mens Indy lå ved føttene hans.

“Det er litt blandet (med synsproblemer),” sier Keaton, som har tre eldre søstre.

“Selvfølgelig er det dårlige ting. Jeg kan ikke se, så jeg må bruke alle de andre tingene, men jeg har en hund.”

Tap av syn stopper ikke Keaton fra å delta i blind hockey, fotball og ski, og fra å lære piano og fiolin.

Den 27. april, International Guide Dog Day, var Keaton og Indy i CNIBs avgangsklasse i 2022 etter å ha fullført omfattende opplæring.

De var ett av 21 uteksaminerte partnerskap – 16 førerhunder for blinde og fem kompishunder.

“Kamehunder tilbyr et barn eller en ung person muligheten til å ta vare på en hund og kan gjøre det lettere å gå over til et førerhundpartnerskap i fremtiden,” sa CNIB-merkeambassadør Ben Mulroney under den virtuelle seremonien.

“Våre kompishunder er kanskje ikke forutbestemt til å være førerhunder, men ta ingen feil, deres innvirkning på barn som taper ansikt og deres familier er dyp og livsforandrende.”

I august i fjor kom Indy til Keaton som kompisen hans etter at den svarte Labrador-golden retriever-blandingen, opprinnelig fra Australia, ikke klarte å mestre den intensive treningen for førerhunder ved CNIBs treningssenter i Carleton Place nær Ottawa.

“Han mislyktes,” hvisket Keaton kjærlig mens han klappet Indy.

Mens Keatons familie ikke vet på hvilket tidspunkt i treningsprosessen Indy forlot programmet, vet de at han ikke oppfylte CNIBs strenge kriterier for førerhunder for blinde, sa mor Sonia Chao.

“De har veldig høye standarder for det, og han viste tilsynelatende noe stress i scenarier med høy distraksjon. Med halen mellom beina forstår jeg. Og han sikler for mye,” sa hun.

Mens kamerathunder er selskapshunder i tillegg til treningen, er førerhunder for blinde blant de best trente hundene i verden, og utfører oppgaver som krever intensiv standardisert trening, og er spesielt trent for å hjelpe noen som er blinde eller svaksynte med mobilitet , ifølge CNIB.

“Å være en del av et servicehundteam gir mobilitet, trygghet og tillit, noe som fører til større uavhengighet og en følelse av tilhørighet til verden,” sa organisasjonen i en uttalelse.

Førerhunder for blinde er en av få assistenthunder som er trent i intelligent ulydighet, noe som betyr å ikke adlyde førerens kommando hvis det kompromitterer førerens sikkerhet. Sikkerheten til førerhunden deres er den høyeste prioritet for førerhunden.»

Keaton har det bra med at Indy er en kompis i stedet for en førerhund.

“Jeg vil bare ha en hund,” sa han og la til at han liker “alt” med Indy.

«Det jeg elsker med ham er at han er morsom å leke med. Han trenger ikke nødvendigvis å hente, men han er flink til enten å jage rundt eller jage deg. ”

Keaton må jobbe med orienterings- og mobilitetsferdighetene sine før han får en førerhund, i håp om å få en på videregående eller før college.

For mer informasjon besøk cnibguidedogs.ca?

Leave a Comment