Hundens oppførsel

En hunderase forutsier ikke dens tendens til å bite

Den første hunden jeg adopterte var en tre år gammel pitbullblanding ved navn Millie. Hun og de fem valpene hennes ble reddet fra et dødshjem i North Carolina hvor hun sto på eutanasilisten. Til tross for at hun var den søteste, fant jeg ut at hun hadde et skudd i kinnet etter å ha blitt skutt. Etter å ha eid Millie og min nåværende pitbull-redning, Greta, har jeg vært vitne til uvitenheten og hatet rundt rasen. Det berører meg dypt.

Jeg kom over en kommentar i denne avisen av en lokal plastikkirurg som skrev: “Jeg tror risikoen for pitbulls tilsvarer å plassere en ladd pistol med sikkerheten av på salongbordet.” Hva ville få noen til å sammenligne en hel hunderase med en ladd pistol uten sikkerheten? Ganske enkelt frykt og hat, som begge stammer fra uvitenhet.

Nok er nok. Slutt å skylde på rasen fordi det er irrelevant. På samme måte som å sitte på et salongbord med sikkerheten slått av, skjer hundebitt vanligvis gjennom menneskelig uaktsomhet.

Før vi diskuterer hva de er, hva er til og med en “pitbull?”

Vel, det er ingen avtalt definisjon av “pitbull” (eller pitbull eller pitbull, alt brukt synonymt). Begrepet har blitt en samlebetegnelse for alle typer raser med lignende fysiske egenskaper, som tettsittende, atletisk bygning og brede, firkantede hoder. Vanlige raser merket som pitbull inkluderer American Pit Bull Terrier (hvor begrepet pitbull kommer fra), American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier og American Bullies. Og så andre raser som er like i vekst som Cane Corsos, American Bulldogs og lignende.

For å gjøre vondt verre viser studier at mennesker, inkludert hundeprofesjonelle, ikke kan identifisere raser nøyaktig visuelt. Hvis vi ikke kan bli enige om hva en pitbull er, og vi ikke kan identifisere hunderaser nøyaktig visuelt, hvor er vi? Det etterlater oss unøyaktig rapportering av hundebitt og statistikk som brukes til å rettferdiggjøre grovt diskriminerende lovgivning.

Denne typen lovgivning har ikke vist seg å være effektiv for å redusere hundebitt. Se Toronto, Vancouver eller Prince George’s County, Maryland. Hvorfor fungerer det? Fordi rasen ikke forutsier en hunds tendens til å bite. Enhver hund kan være farlig under de rette omstendighetene, spesielt menneskelig omsorgssvikt.

Vitenskapen har vist at rasen ikke korrelerer sterkt med en individuell hunds oppførsel. Dette er viktig, så jeg skal gjenta det. En hunderase er ikke en god prediktor for hvordan han/hun faktisk vil oppføre seg.

Nicole Gasper, fra Goshen, og hennes amerikanske Pit Bull Terrier, Callie, 3, deltok i "Responsible Pit Bull Dog Ownership Walk" organisert av Cincinnati Pit Crew i Washington Park.

Ved å fokusere utelukkende på rasen for å forklare hundebitt og hundebitt dødsfall, ignorerer vi de virkelige skyldige: tilfeldigheter og omsorgssvikt fra eieren. En studie fra 2013 fant at tilfeldigheter og faktorer som kan forebygges forklarte hundebittdødsfall mer nøyaktig enn rasen. Disse faktorene inkluderer offerets manglende forhold til hunden, eierens unnlatelse av kastrering, offerets manglende evne til å håndtere hunden på riktig måte, hunder som har blitt holdt isolert fra menneskelig interaksjon, feilbehandling av eieren og historie med misbruk eller omsorgssvikt fra eieren. .

Hvis grovt diskriminerende lovgivning ikke fungerer, hva vil da? Sterk hundelisensiering og håndheving kombinert med offentlige opplæringskampanjer for hundesikkerhet. Calgary implementerte disse spesifikke initiativene og så en femdobling i antall bitt på 20 år. Vår egen by, Cincinnati, opphevet sine diskriminerende lover i 2012 med 8 mot 1 stemme. Vi gjør fremskritt, men det er fortsatt ikke nok.

Vi trenger din hjelp for å få slutt på stigmaene. Vurder å adoptere en hund av typen pitbull. Hjelp til å utdanne andre. Støtt dine lokale krisesentre og redninger. La oss gjøre dette sammen.

Andy Gibson er utdanningssjef ved InfoTrust, et konsulentfirma for digital analyse, og en adjunkt ved UCs Lindner College of Business. Som pitbull-eier og raseforkjemper fokuserer han på å få slutt på stigma og rasediskrimineringslover knyttet til pitbull-hunder. Han bor i Hyde Park.

Leave a Comment