Hundehelse

Ingen bjeffeordrer: Pensjonert Virginia Military Dog får minnefri

Ramos, som bor i Tysons Corner-området i Virginia med sin fører og familie, trakk seg tilbake som en militær arbeidshund fra luftforsvaret i november i fjor etter litt over åtte års tjeneste.

Denne minnedagen vil være den første 9 år gamle schæferhunden Ramos som ikke fungerer.

Ramos, som bor med sin fører og familie i Tysons Corner-området i Virginia, gikk av med pensjon i november i fjor etter å ha tjenestegjort i luftforsvaret som militær arbeidshund i litt over åtte år.


Nyheter om minnedagen


K-9 hadde to funksjoner i løpet av sin tid i luftforsvaret: eksplosiversøk og beskyttelse og patruljering.

Malcolm Young, Ramos “far” og handler, tilbrakte 11 år i luftforsvaret, og jobbet mesteparten av tiden som en K-9-trener. Paret jobbet fra Dover Air Force Base i Delaware, dro på oppdrag i utlandet og brukte utallige timer på å beskytte presidenten og visepresidenten sammen med utenlandske diplomater på Secret Service-oppdrag.

Ramos deltok i 35 verdige flybaseoverføringer med Air Force Mortuary Affairs Operation. Verdifulle overføringer gjøres for tjenestemedlemmer som ble drept i en militær operasjon. Restene vil bli returnert til Dover Air Base før de blir overlevert til familiene deres. Young sier at Ramos ville gå inn og se seg rundt i basens område for å se etter eksplosiver og gi beskyttelse til Gold Star-familier og amerikanske ledere

Militærhunden Ramos trakk seg fra Luftforsvaret i november i fjor etter drøyt åtte års tjeneste.

Luftforsvaret anerkjente også Ramos for å ha utført tusenvis av oppryddinger av bygninger, kjøretøyer og offentlige eiendeler i løpet av hans tid i tjeneste. Young sier de aldri fant en bombe i Dover, men stoppet en inntrenger som klarte å komme seg over et sikkert gjerde.

Young kaller Ramos kjærlig sin “roll dawg” som alltid har vært ved hans side. Youngs kone, Mimi, sier hun alltid har vært takknemlig for at schæferen brakte mannen sin trygt hjem under sendingene eller oppdragene deres.

Når vi minnes mennene og kvinnene i militæret på minnedagen som ofret det ultimate for nasjonen vår under deres militærtjeneste, håper Young at vi vil anerkjenne de militære arbeidshundene som også ofret.

“Det er noen få hunder som har gitt livet sitt og dessverre sprengt, men de reddet femti, seksti andre mennesker i prosessen,” sa Young.

Memorial Day gir ham også gjenklang ettersom han tror tiden i tjeneste med Ramos banet vei for en lysere fremtid.

“Fra K-9 karrierefeltet til bare oss i militæret generelt … for å hedre de som har falt,” sa Young.

Mannens bestefar og onkler fra Nord-Virginia tjenestegjorde også i den amerikanske hæren.

Pensjonert militærhund Ramos (til venstre) på sofaen med sin pelskledde bror Douglas (til høyre). (WTOP / Anne Kramer)

Ramos bruker nå dagene på å leke med favorittlekene sine, gå fine turer og lære å bli hund igjen med sin firbeinte bror Douglas, som er en fransk bulldog.

Young sier at den pensjonerte militærhunden fortsatt går med hensikt, og tror han er på jobb og leter etter bomber eller andre eksplosiver. Young sier at det vil ta en stund før Ramos blir vant til å bare være en vanlig hund. «Douglas lærer ham å bli «hunder» og valper igjen.»

Ramos har noen helseproblemer med hoftene, men Young sa at han vil løpe med sin hundebror. Han la til at Ramos er på sofaen de fleste dager.

“Dette er akkurat det jeg ønsket for ham, å kunne slappe av på sofaen,” sa Young.

Lik WTOP på Facebook og følg WTOP på Twitter og Instagram for å starte en samtale om denne artikkelen og andre.

Få siste nytt og daglige overskrifter i e-postinnboksen din ved å registrere deg her.

Leave a Comment