Hundetrening

Ekstrem overbærenhet for kjæledyr: Leksjoner for berikelse av hundemusikk?

SINGAPORE – Vil du sende hunden din til berikelseskurs?

Kjæledyrrelaterte tjenester hever standarden for «foreldre» som ønsker å gi pelsbarna sine det beste av livet, midt i økende kjæledyreierskap i Singapore: Aktive hundelisenser her har for eksempel steget fra 70 000 i 2019 til 72 000 i 2020.

Luksuscruise som Royal Albatross har til og med introdusert hundecruise som koster oppover $200 per hode for eiere og mellom $30 og $100 per hund, avhengig av størrelsen.

I tillegg til sine eiere kan hunder nyte et tre-retters måltid med en forrett av atlantisk laksetartar; et utvalg av kylling, biff eller and til hovedrett; og økologisk fruktgelato til dessert.

Det er imidlertid ikke alle som tror at kjæledyr trenger dyr velvære for å være lykkelige. Jessica Tay, 18, har en fire år gammel ragdoll-katt, Sojirou, og mens familien hennes bruker penger på førsteklasses kattemat og stell, ikke ekstra tjenester.

“Jeg tror ikke det er nødvendig med velvære – bare å gi kjæledyret ditt god omsorg og kjærlighet bør være nok,” sa Tay, som venter på å gå på college.

På den annen side anslår ingeniør Charles William, 36, at han bruker mer enn 400 dollar i måneden på hunden sin Groot, inkludert å sende maltipoo og pomeranian av blandet rase for berikelseskurs.

“Å investere i vedlikehold og berikelse av hunden min gagner hans kognitive og fysiske behov,” sier William.

For de som har ressurser og lyst til å behandle kjæledyrene sine, her er tre tjenester som vil ta dyrepleie til neste nivå.

Send hundene dine til skolen

I Ms. Joy Chias musikktime vet elevene hvordan de skal slå tamburinene og jinglene til rett tid.

De er også hunder.

Chia, 41, driver Pawsible Enrichment School, hvor eiere sender hundene sine til klasser fra kl. 09.00 til 16.00. Der lærer de å telle, å lage musikk og å lage kunst.

“Min interesse har alltid vært å se hvordan hunder kan bli mer integrert i samfunnet,” sier hun.

Hun fikk formell opplæring fra Karen Pryor Academy og ble uteksaminert i 2013 med sertifikat i hundetrening.

Trebarnsmoren driver skolen sammen med mannen sin, selv om det meste av treningen er gjort av henne. Hun har en shih tzu som heter Pica.

Hver klasse, bestående av 25 til 30 hunder, følger en unik leksjonsplan skreddersydd til hundenes tempo. Øktene koster $70 til $100 hver.

Mer enn et tiår siden skolen åpnet, har Chia utviklet en læreplan som «lærer hunder å forstå oss bedre» og leter alltid etter måter å forbedre klassene sine på. Hun underviser i berikelseskurs til over 100 hunder i måneden.

Hunder lærer «grunnleggende manerer» i løpet av de to første årene av skolegang, inkludert sosial omgang med andre kjæledyr, før de går videre til «kreativ trening», som spenner fra å forstå dialekt til å lage kort til eierne for anledninger som kinesisk nyttår og morsdag. .

“Jeg liker musikk, så jeg lærte hundene å spille forskjellige instrumenter, noe som var veldig gøy fordi noen familier jeg kjenner spiller tamburin eller jingler med pelsungene sine,” sa Chia.

Hovedforskjellen mellom å bare trene og berike en hund, sier hun, er at berikelse fokuserer på hundens helhetlige utvikling, når det gjelder fysisk, følelsesmessig og mentalt velvære.

Hun hevder at hunder er i stand til mer enn vi setter pris på dem. “Jeg tror at hunder kan føle mer enn vi kan. Jeg mener ikke snus, men føl.»

For eksempel kan en av hundene på skolen, D, fornemme eierens ankomst med bil minutter før han dukker opp.

«Når D begynner å gå rundt, får jeg en tekstmelding fra faren om at han er tre minutter unna. Dette ble så konsekvent at jeg sa til faren: ‘Du trenger ikke fortelle meg mer, for D vil’»

Leave a Comment