Hundemat

Kjæledyrseiere får panikk når katte- og hundemat havner på listen over forbudt import – Kunst og kultur

Kjæledyrforeldre i Pakistan er sjokkert over nyhetene om at deres elskede kjæledyrs mat er på listen over forbudte importerte varer annonsert av regjeringen på torsdag som en del av importordren:. For mange kjæledyreiere er ikke situasjonen like enkel som å bytte merke, ettersom deres ofte kresne eller eldre kjæledyr allerede har tilpasset seg visse matmerker gjennom årene og sannsynligvis ikke vil velge lokale alternativer.

Mange kjæledyrmatleverandører og dyreeiere har brukt en rekke nettbaserte plattformer for å løse problemet, og ber om sunne lokale alternativer med ingredienser av høy kvalitet. Etter år med å spise ett merke, ville du ikke vært så ivrig etter å bytte til et annet merke på en uke, og det ville kjæledyr heller ikke. Katter og hunder i Pakistan har spist dyr og sunn mat fra merkene Royal Canin, NutraGold, Purina, Pedigree, SmartHeart, Reflex, Josera, Taste of the Wild og Mera i årevis.

Leverandører av kjæledyrmat

Shan Saleem, som driver en dyremat- og forsyningsbutikk for Pet Smart med RPK Critter Care Hospital i Karachis Nishat Commercial, fortalte Pictures at forbudet har skapt panikk og blir tatt på en “negativ måte” i stedet for positiv. «Forbudet er negativt ved at importører allerede har sendt forsyningen til flere forhandlere og forberedt flere bestillinger som ikke vil stoppe. Betaling for containere ombord er i gang, så det vil ikke være mangel på fem til seks måneder, sa han.

«Men det som fulgte med dette importforbudet er negativ markedsføring om at beholdningen er slutt. Alt selges på det svarte markedet av importører og grossister som har hevet tollsatsene og tatt mange produkter fra hyllene for å selge disse produktene i svart», forklarte han, og la merke til at lagrene neppe vil øke i de kommende månedene.

Saleem sa også at dagens situasjon har skremt forbrukerne og at noen som bare trenger en eller kanskje to poser vil kjøpe seks til åtte poser. «Det vi pleide å kjøpe for Rs 12.000 koster nå Rs 15.000 til Rs 16.000 med en økning på Rs 5.000 per pose. Hvis en container bærer 600 til 700 poser, og en enkelt pose har gått opp med 4000 rupier … snakker vi om millioner som står på spill,” sa han.

Ifølge Saleem blir folk lurt til å få en scene til å utnytte en persons behov. Han sa at forbrukere blir svindlet, men han var ikke så sikker på alternativene. «Dessverre har den lokale industrien ikke klart å opprettholde kvaliteten på maten. Det lokale markedet lider fordi prisen er sammenlignbar med den importerte, men kvaliteten er langt under at selv kjæledyrene nekter å spise den, sa han.

Abdul Rafay Irfan, daglig leder for Pawltoo, en forhandler av kjæledyrmat og tilbehør, fortalte: Bilder som viser at forbudet er “midlertidig” og snart vil være over. «Ta for eksempel EffeEffe, Lavital, Econature og Pronature, som vi importerer. De er snart 30 år. De har brukt millioner av dollar på FoU og har nå nådd et stadium hvor disse produktene er trygge og sunne for kjæledyrene våre. De har høyteknologiske fasiliteter og opprettholder produksjonskvalitet i europeisk standard. Så hvordan kan vi forvente at vår lokale mat skal konkurrere med slike produkter?» spurte han.

For Irfan er det viktig akkurat nå å lansere en bevissthetskampanje som vil få folk til å innse at kjæledyrmat ikke er en luksus – det er en nødvendighet. – Maten som importeres årlig er svært liten i volum. Mange flere luksusprodukter importert i større volum bør forbys og lokale alternativer bør arrangeres, men kjæledyrmat er ikke en av dem. De fleste kjenner ikke engang til dyrs rettigheter her, så hvordan vil de forstå behovet for kjæledyrmat?» krevde han.

Healthy Tails, et dyresykehus og forhandler i Karachi, sa at de har begrensede forsyninger tilgjengelig nå, men de planlegger å holde noe av det i reserver for eldre kjæledyr i nød.

Veterinærens råd til kjæledyrforeldre

På den annen side hadde Dr Abrar Pirzada fra Pirzada Pets Clinic et annet syn.

“Hvis det er forbud mot importert kjæledyrfôr, vil det vise seg å være bra for kjæledyr i det lange løp fordi fersk, hjemmelaget mat er bra for kjæledyrene dine,” sa han. Daggry .

«En katt kommer til meg som er 27 år gammel og hun er så sunn fordi hun får ren, hjemmelaget kylling og fårekjøtt. Kjæledyrene dine, enten de er katter eller hunder, lever lenger på fersk mat. Nå, etter det forestående forbudet, har jeg også bekymret dyreeiere som kommer inn og sier at dyremat ikke er en luksus, men en nødvendighet. Men jeg forteller dem at det er en luksuriøs og praktisk måte for dem å mate kjæledyret sitt raskt, og det er det. Ærlig talt vil kjæledyrene dine ha det bedre hvis du tilbyr dem hjemmelagde måltider,” insisterte han.

Da seniorveterinæren ble informert om at noen kjæledyr absolutt ikke vil ha noe annet enn den pakkede importerte maten, sa seniorveterinæren at mange importerte kjæledyrfôr inneholder vanedannende stoffer som gjør dyret avhengig av det.

“Tro meg, det skjer. Det kan ta litt tid å få dem vekk fra maten de er så vant til å spise, men du kan gjøre det,” sa han oppmuntrende.

Når det er sagt, la han til at det imidlertid var visse medisinerte kjæledyrfôr som noen dyr med lever- og nyresykdommer kan trenge.

“Men igjen, de har også alternativer. Min far, som startet vår veterinærklinikk for rundt 58 år siden, kan fortelle mer om det. Det var en tid da det ikke var importert kjæledyrmat, kjæledyrene hadde ikke noe annet valg enn å spise sunne, sunne hjemmelagde måltider,” bemerket han.

Lokale spisesteder

Forbudet mot kjæledyrmat forårsaket oppstyr på nettet på plattformer som Pet Talk, en Facebook-gruppe for diskusjoner om kjæledyrmat, veterinærer, pensjonater og godbiter. Mens mange protesterte mot forbudet, spurte noen om lokale merker rettet mot både hunder og katter. Vi var bare i stand til å finne noen få kalt Waggles, Purrs og Woof.

Rafae Dossal, grunnlegger og administrerende direktør i Waggles Pet Foods Limited, sa: Bilder om at oppstarten hans ble etablert tidlig i 2020 og nå er et fullverdig produksjonsselskap for kjæledyrfôr som vil eksportere til UAE fra juli. «Vi startet med naturlige oppskrifter som er enkle og greie, samtidig som de er komplette og balanserte for kjæledyr. Vi bruker kun 100 prosent naturlige fullmatingredienser i oppskriftene våre som er minimalt behandlet for å beholde essensielle næringsstoffer.

“Vi lanserte først vårt utvalg av hundematoppskrifter, og deretter startet vi Purrs, vår produktlinje for kattemat. Kjæledyrfôrsegmentet vokser raskt i Pakistan, og vokser nesten 20 prosent per år, forklarer Dossal.

Per nå tilbyr merket våtfôroppskrifter for både hunder og katter og vil snart lansere en tørrfôrlinje. Wiggles opererer for tiden med en “årlig produksjonskapasitet på 1200 tonn med en ISO-sertifisert fabrikk”. Ifølge Dossal er Waggles et omnikanals detaljhandelsmerke som selger gjennom tradisjonelle butikker, nettbutikker som Daraz og deres egen nettside. Dette betyr at de leverer over hele Pakistan til 45 forskjellige byer.

Dossal sa også at kjæledyrforeldre er “skeptiske til å prøve nye merker med kjæledyrene sine på grunn av spørsmål og bekymringer om produktkvalitet og bruk av ingredienser, etc.” og var enige om at det kan være vanskelig å introdusere et nytt matvaremerke.

Mens han forstår bekymringene til kjæledyreiere om lokale merker, som eieren av Waggles, tilbyr Dossal eiere sjansen til å registrere seg for en prøve som kjæledyret deres kan prøve ut. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn navn, e-postadresse, leveringsadresse, kjæledyr (katt eller hund), kjæledyrnavn, rase og alder for å få produktet levert hjem til deg.

Katter, hunder og kjæledyr generelt setter sine smakspreferanser etter år med å ha en spesiell type mat. Mens mange hevder at et sunt alternativ som kokt kylling eller kjøtt er det beste valget, foretrekker noen kjæledyr ofte kjeks eller kjeks å bite i. Men disse informasjonskapslene er ikke alltid en godbit – noen kjæledyr må spise dem av helsemessige årsaker eller diettbegrensninger.

Selv om vi forstår behovet for å redusere importen, er kjæledyrmat ikke en luksusvare og bør ikke være på listen. Kjæledyr er levende, pustende skapninger og trenger tilgang til mat de kan spise og foretrekker. Over tid tilpasser fordøyelsessystemet seg til det de har spist. Hvorfor regnes kjæledyrmat som en luksus når det er et grunnleggende behov for et levende vesen?

Leave a Comment