Hundens oppførsel

En kunde kastet drinken hennes for mer enn 25 cent på en SF-restaurantansatt. Det er ikke en isolert hendelse

En ansatt jobbet i lunsjrushet på Umai Savory Hot Dogs i Stonestown kjøpesenter i San Francisco fredag ​​13. mai, da en sint kunde plutselig kastet drinken hennes direkte på den ansatte og forbannet henne.

Umai-kunden var opprørt over at kassereren feilaktig belastet henne for chiliostfrites i stedet for vanlige ostefrites, sa eier Dat Thieu. Kostnadsforskjellen: 25 øre.

Kunden kalte den Umai-ansatte en «b-» før han gikk bort og ropte «beklager, ikke beklager», som sett på opptak fra sikkerhetskameraer som fikk oppmerksomhet på sosiale medier. Den røde drinken sprutet på arbeideren, som tar en pause for å tørke av ansiktet og klærne med papirhåndklær før hun går tilbake til jobb. Andre spisegjester ser lamslått ut, men ikke grip inn.

Den ansatte forlot jobben tidligere samme dag og har ikke kommet tilbake siden, sa Thieu.

Hendelsen taler til en stadig mer spent dynamikk mellom overarbeidede restauranter med mangel på personale og kunder som er ivrige etter å komme tilbake til normalen. Anekdoter om konfrontasjoner og til og med vold over maskemandater og aggressive middager florerer under pandemien. En East Bay-restaurant fanget oppmerksomhet i fjor etter å ha bedt kunder som var frustrerte over lang ventetid om å «ikke ta en «Karen» og skrive oss en dårlig Yelp-anmeldelse». I fjor sommer stengte en restaurant i Massachusetts midlertidig for en “vennlighetsdag” etter at kundene fikk personalet til å gråte. I bukten blir restauranter også rammet av personalmangel, en økning i COVID-19-tilfeller og midlertidige stenginger som et resultat.

Det er ikke første gang en kunde mishandler en Umai-ansatt. Spesielt ansatte hvis morsmål ikke er engelsk, inkludert denne ansatte, har blitt målrettet av irriterte kunder, sa Thieu. åpnet sitt nyeste sted i Stonestown for seks uker siden, han har sett minst fire kunder rope på ansatte som ikke snakker engelsk godt. En ansatt ved Umai’s Westfield-lokasjon i sentrum av San Francisco gikk nylig av med pensjon etter en lignende hendelse. Ansatte begynte å gråte og ba om å gå tidlig etter negative interaksjoner med kunder.

“Uansett grunn, har det kommet til et punkt hvor de ikke er mennesker lenger,” sa Thieu. “Selv (for) mine ansatte som snakker engelsk … nivået av medfølelse er helt borte.”

En Umai Savory Hot Dogs på Westfield San Francisco Center i San Francisco.

I Umai viser sikkerhetskameraer at kassereren refunderer den sinte kunden for pommes frites pluss en ekstra vare, men kunden forblir irritert. Hun går til slutt og kommer tilbake noen minutter senere og kaster drikkebegeret i ansiktet til den ansatte.

Thieu sa at han la merke til at kunder ble utålmodige. Han har forsøkt å dempe frustrasjonen deres over ventetider med tilbud om gratis drikke, noe som bare har opprørt andre kunder som ikke får en gratis vare.

Men det er mest Umais lokasjoner i San Francisco hvor han har sett overgrep fra ansatte som ikke snakker godt engelsk – mer enn på restauranten hans i San Jose. San Francisco-lokasjonene er raske og har mer trafikk, sa han. Den ansatte som ble adressert forrige helg er en av hans beste ansatte, sa han. Hun har to jobber: som kasserer i Umai på dagtid og som doorDash-leveringsperson om natten, sa han.

Han har sendt tekstmeldinger til henne flere ganger siden hendelsen, inkludert tilbudt sin støtte til å sende inn en anmeldelse, men hun har ikke svart.

Klimaet i restauranter akkurat nå er en av grunnene til at det er så vanskelig å finne ansatte, sa Thieu.Han føler seg ofte mer som en terapeut enn en sjef, og banker opp ansatte som er opprørt over dårlig kundeadferd. Til og med en Instagram-video av hendelsen – som Thieu la ut i håp om å minne folk på å være hyggelige mot restaurantpersonalet – har sendt inn en klage fra en kunde som sa at de hadde ventet en halvtime på en bestilling for noen uker siden. En annen kommentator som identifiserte seg som en tidligere McDonald’s-ansatt skrev: “Dette er en grunn til at jeg er redd for å gå tilbake til detaljhandel eller mat.”

“Den gamle kundeklisjeen er alltid riktig,” sa Thieu, “er ikke alltid sant.”

Leave a Comment