Hundetrening

Den komplette fuglekjøpsveiledningen: Del 2 – Din persona

Her er noen vanlige personas for første eller etterfølgende hundekjøper som kan hjelpe deg med ditt neste valpekjøp. (Foto: Steve Oehlenschlager)

Allierte, allianser og shoppingtips

Søket ditt bør begynne lenge før du er klar til å kjøpe en valp. Delta på treningsdager og jakt på prøver. Abonner på GUN DOG, se videoer. Bli aktiv i dine lokale hundeklubber.

Ikke gå glipp av del 1 av Bird Dog Buyer’s Guide!

Spør nåværende eiere hvor de fikk hunden sin fra. Ikke beregn prisen – kostnaden for en hund er den billigste delen av din nye livsstil.

Følg raseklubbens testprogram. Prøv de nordamerikanske motstykkene til European Breed Clubs (Verein Deutsch Drahthaar — Group North America, for eksempel) eller North American Versatile Hunting Dog Association (alle allsidige raser). Bredere grupper som Hunting Retriever Club, American Kennel Club og United Kennel Club ønsker deltakere velkommen til arrangementet. Utforsk “alliansene” av dedikerte oppdrettere som går utover for å sikre at bedre genetikk blir gitt videre.

Klar til å trykke på avtrekkeren? Sørg for at hunden din kommer fra påviste jaktlinjer. Få skriftlige garantier om en valps helse, øyne, albuer, hofter, genetikk. Sjekk referanser. Be oppdretter hjelpe deg med trening; svare på dine hektiske telefonsamtaler. Få en ide om hvordan de sosialiserer valper fra fødsel til “hjem-dag”. Mer er bedre, spesielt hvis valpen blir med kullet sitt til den dagen. Å, og kjøp masse tyggeleker.

En valp er en forpliktelse på 10 til 15 år, og hvis du ikke er villig til å utnytte hundens genetiske potensial som jeger, dra på fisketur. Vær ærlig, og du kan finne deg selv og din neste hund igjen. Her er noen vanlige personas for første eller etterfølgende hundekjøper som kan hjelpe med ditt neste valpekjøp.

Ikke gå glipp av raseprofilene våre

komplett guide til kjøp av fugler til hunder
Å velge din første eller neste valp er ingen enkel oppgave, men vi er her for å hjelpe deg å ta det riktige valget. (GUN DOG-bilde)

nybegynneren

Jeg er ny på jakt, har barn, bor i byen: minimum trening og maksimal ubetinget kjærlighet er kjennetegn på labrador retrievere, fortjente høylandshunder og perfekte vannretrievere. De er den ultimate familiehunden og kan ikke slås for en første jakthund. Har du litt mer tid og energi? En feltoppdrettet cocker, springer eller golden retriever bør være på listen din. Vurder en hunnvalp, da den generelt er mer budbar.

den hjemløse

Jeg liker store åpne områder, har en tolerant mann: dykk med hodet først inn i den blendende verdenen av pekende hunder. Du trenger å trene fugler, og terreng for å trene, og miles med trening. Bli med i kulten, kjøp et GPS-halsbånd og kom i gang med din nye bestevenn – en korthår, vizsla, Brittany, wirehair, griffon, pointer eller setter.

Helgekrigeren

Jeg jakter noen ganger i året; vanligvis vil jeg ha en joggekamerat: Lab igjen. Lær deg to sosiale ferdigheter – «kom» og «bli» – og du er gull verdt. Pick-up-delen er i deres DNA. Men du trenger kanskje et biljardbord.

utfordreren

Jeg har hatt en (korthår, lab) og vil prøve noe nytt: hvis du liker korthår, prøv wirehaired raser. Ha en? Gå lenger unna med en Kleine Munsterlander eller vizsla; Labelsker? Finn en vann-spaniel eller flat-coated retriever. En klok person? Prøv en spaniel og fest sikkerhetsbeltet. Eller ta skrittet fullt ut og match en spyler til en peker… og tøm treningskalenderen din.

Down Sizer

Jeg er pensjonert, jeg senker farten, men elsker fortsatt å jakte med en hund: ingen dom her, men hvis du mener en lett å holde, tregere bevegelig, tettere arbeidende hund, er du heldig som jeg er legger til listen min daglig. Her er hva jeg har fått så langt: Wirehaired Pointing Griffon, Spinone Italiano, Clumber Spaniel, Bracco Italiano og… vent på det – Labrador, igjen.

aristokraten

Jeg kjører en vintage MG, skyter gamle Parkers, bor i et hus designet av Frank Lloyd Wright: kanskje du leter etter en hund med en forskjell. Handle nøye og velg fra et bredt utvalg av uteliggere. Braque Francais, Braque Bourbonnais, Epagneul Breton, Curly-coated Retriever, Czesky Fousek, Bracco Italiano. Hver av dem har en voksende tilhengerskare og dypere genpool enn for noen tiår siden. Gå all in og bli med i styreklubben til rasen i hjemlandet: Drahthaar, Kurzhaar, Epagneul Breton, blant andre, og gjør hobbyen din til en (sunn) besettelse.

komplett guide til kjøp av fugler til hunder
For mange fuglejegere er en pekende hund et must i historien deres. (GUN DOG-bilde)

Den som har ansvaret

Jeg trener fotball, jeg er en pensjonert marinesoldat: du trenger en hund som kan takle din dominerende personlighet. Korthår vil duge. Pekere og Chessies også. Noen tyske trådhår kan takle det. Hoppere er tøffe. Styr unna vanligvis “mykere” raser som settere, cockere og franske hunder som reagerer best på en lett hånd i trening.

The No Bull, All Business Hunter

Jeg trenger bare ikke mer frykt i livet mitt: prøv stående raser som Braque Francais, mange wirehairs og deres søskenbarn (puddelpekere, griffiner). Du må imidlertid fortsatt jobbe med fuglestabilitetspunktet. Flushers kan være mer din stil. Vurder vedlikehold av pels og husk at Cockers vil forgude deg, Labs vil ha på deg videregående ring og trenger ingen av dem.

Elskeren

Gi meg! Jeg elsker dem alle, jeg skulle ønske jeg kunne betale en kennels fôrregning: Inntil den dagen er jeg som deg: på jakt etter den “perfekte” rasen. Den gode nyheten er at de alle er perfekte hvis vi er ærlige med oss ​​selv og våre forventninger.

Hvis du ikke kan trene en hund fem ganger i uken året rundt, eller du ikke er en lidenskapelig jeger, kjøp et akvarium. Men hvis du er villig til å leve, velkommen og lykke til. Jeg anbefaler gjerne en Labrador-oppdretter.

Leave a Comment