Waakzaam bewustzijn is onmisbaar om uw hond te vangen en vervolgens te arresteren voor tafelovertredingen.

Vraag: Onze hond heeft de slechte gewoonte ontwikkeld om voedsel van ons aanrecht te stelen als we niet opletten. Kan dit probleem worden verholpen?

Antwoorden: Voor niet-ingewijden is “tegensurfen” wanneer je een hond hebt die weet dat er eten op een aanrecht of tafelblad staat en de neiging heeft om het te stelen. Dit probleem kan extreme maatregelen nemen om op te lossen, dus zoals bij alle gedragsveranderingen, moet je bereid zijn om op koers te blijven.

Gregg Flowers

Voor mij is een verwende hond niet per se iemand die uit het toilet drinkt of snippers van je krijgt terwijl je eet (hoewel ik dit niet aanraad) of in je bed slaapt. Dit zijn slechts voorbeelden van een redelijk normaal hondenleven. (En voor een hond is het een behoorlijk goed optreden als je het kunt krijgen.)

Een “verwende” hond is voor mij echter iemand die verwerpelijk gedrag vertoont, maar we zijn te gemakkelijk om er iets aan te doen. En dus storten we in, excuses makend voor Max zoals mensen soms doen voor hun kinderen.

NEXT POST