John Rucker leidt zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

NORTH LIBERTY – John Rucker en zijn vijf “superhonden” helpen bij het onderzoek via Coe College om het aantal sierlijke doosschildpadden in het Hawkeye Wildlife Area in North Liberty te meten.

Rucker, 74, is een gepensioneerde middelbare schoolleraar uit North Carolina en woont off-grid in Montana. Hij heeft meer dan 20 jaar Boykin-spaniëls gefokt en getraind om schildpadden op te sporen en terug te halen, zei hij.

De honden van Rucker hebben zaterdag 22 schildpadden en op vrijdag acht schildpadden gevangen.

“Ik doe dit graag. Soms kan ik niet slapen, ik sta te popelen om weer naar buiten te gaan om met mijn honden te gaan werken’, zei hij zaterdag terwijl hij achter zijn loslopende honden aan het wandelen was op het onderzoeksterrein. “Schildpadjacht, je denkt ‘oh, saai’, maar het is snel. Ze denken en evalueren.”

Rucker begint zijn hondennesten te trainen voordat hun ogen opengaan als puppy’s, zei hij.

“Ik heb schildpadschelpen in hun werpkist gedaan, dus het eerste wat ze ooit ruiken is schildpad,” zei hij.

Het onderzoek wordt geleid door Daniel Hughes, een assistent-professor biologie aan het Coe College. Hughes zei dat zijn team tot maandag met Rucker zou samenwerken om schildpadden te krijgen.

Sierlijke doosschildpadden zijn een bedreigde diersoort in Iowa, volgens het Iowa Department of Natural Resources.

Hughes zei dat de honden zijn team in staat stellen de gegevens te verkrijgen die nodig zijn om het demografische traject en de levensvatbaarheid van de populatie van de sierlijke doosschildpaddensoort te begrijpen.

“De honden zijn de beste landmeters. Je kunt gewoon niet dezelfde soort cijfers krijgen bij mensen, “zei Hughes.” Het is niet alsof de schildpadden er niet zijn, het is gewoon heel moeilijk om ze te vinden.

Hughes zei dat professor Neil Bernstein van de University of Iowa en Andy McCollum, professor biologie van Cornell College, hun onderzoek overhandigden aan Hughes. Hun onderzoek begon in 1992.

Nadat een van de vijf spaniëls een schildpad heeft gevonden, rent hij naar Rucker met het schild van de schildpad in zijn bek, en een onderzoeksassistent stopt de schildpad in een stoffen zak voor onderzoek.

‘Hier is een schildpad! Skeeter slaat weer toe, ‘zei Rucker nadat zijn hond, Skeeter, naar hem toe rende door een dikke borstel met een schildpad in haar mond. ‘Ze jaagt haar hoofd er helemaal alleen af.’

Hughes neemt een meting en een foto van elke schildpad en maakt een kleine pijnloze inkeping in de schaal voor identificatie, zei hij. Na onderzoek worden de schildpadden teruggebracht naar de plek waar ze door de honden werden gevonden.

Naast het onderzoeken van het demografische gebied van de schildpadden, zei Hughes dat zijn team de schildpadden naar een laboratorium zal brengen om te zien hoe brutaal of verlegen de soort is.

“De proef die we uitvoeren voor vrijmoedigheid is dat we ze in een grot stoppen, een afgesloten ruimte die veiligheid vertegenwoordigt, en we geven ze 10 minuten om te bepalen of ze eruit komen,” zei hij.

Jaclyn Hughes, een onderzoeksassistent, ging op onderzoeksexpeditie met Rucker met een onderzoeker van de Universiteit van Illinois en helpt nu bij het onderzoeken van de schildpadden in Iowa.

“Schildpadden bestaan ​​​​al zo lang, maar we weten nog steeds niet veel over hen”, zei ze. Ze beïnvloeden hun populaties. “

Bij het observeren van schildpaddenonderzoek gedurende meer dan twee decennia, zei Rucker dat zijn honden hebben aangetoond dat schildpadden kuddedieren zijn en in clusters leven in plaats van in eenzaamheid.

‘We hebben er drie hier en drie daar gevonden. … Iedereen dacht dat schildpadden deze eenzame wezens waren, maar nu weten we dat ze graag samen rondhangen, ‘zei hij.

Na het voltooien van het onderzoek in Iowa, zal Rucker met zijn honden naar Illinois rijden om meer op schildpadden te jagen voor onderzoek. Hij zei dat hij de enige persoon is die hij kent die honden fokt om op schildpadden te jagen.

“Ik ben de enige en mijn jaren zijn beperkt”, zei hij.

John Rucker maakt een van zijn honden nat voor een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker leidt zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

Een hond haalt een schildpad op tijdens een wildonderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker neemt op vrijdag 27 mei 2022 een schildpad van zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker toont een schildpad die is gemarkeerd door landmeters tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. Het teken “32” op deze schildpad geeft aan dat het waarschijnlijk al 20 jaar geleden voor het eerst door onderzoekers werd onderzocht. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker leidt zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker leidt zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County Iowa op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker geeft zijn honden water tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker leidt zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

Een hond houdt een schildpad vast tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker (links), Coe College-assistent-professor biologie Daniel Hughes en Cameran Kolthhoff (midden), een Coe junior en Hughes’ onderzoeksassistent, wandelen tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei, 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls worden getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

John Rucker leidt zijn honden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. Rucker’s Boykin-spaniëls zijn getraind om doosschildpadden op te halen om te helpen bij het onderzoeken van dieren in het wild. (Nick Rohlman / The Gazette)

Coe College-assistent-professor biologie Daniel Hughes maakt aantekeningen over een schildpad die is gevonden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. De schildpadden worden gewogen, gemeten, afgenomen voor DNA, gefotografeerd en vervolgens vrijgelaten . (Nick Rohlman / The Gazette)

Coe College-assistent-professor biologie Daniel Hughes weegt een schildpad die is gevonden tijdens een natuuronderzoek in het Hawkeye Wildlife Management Area in Johnson County op vrijdag 27 mei 2022. De schildpadden worden gewogen, gemeten, afgenomen voor DNA, gefotografeerd en vervolgens vrijgelaten. (Nick Rohlman / The Gazette)

NEXT POST