* Dit artikel is samengesteld uit meerdere bronnen op dogtime.com, dogstodaymagazine.co.uk en afbeeldingen die zijn vastgelegd en gelicentieerd door canva.com

Geef je de voorkeur aan kleine of grote honden voor degenen die honden houden? Beide hebben hun plussen en minnen. Grote honden kunnen beter worden geknuffeld of gebruikt als waakhond, terwijl kleine honden worden gekozen omdat ze ruimte besparen, geen voedsel verspillen en de neiging hebben om langer te leven.

Als u de voorkeur geeft aan een kleine hond, zal een Corgi-hond bij u passen. Hoe zijn de privileges en karakters? Laten we dichterbij komen met Corgi!

1. Afkomstig uit Wales, Verenigd Koninkrijk

https://img.particlenews.com/image.php?url=152f0N_0flVaKpg00

Canva Pro

Dit kleine hondje komt uit Pembrokeshire, Wales, Verenigd Koninkrijk. Vanaf hier wordt de volledige naam van deze hond overgenomen. Corgi heeft de volledige naam Pembroke Welsh Corgi. Meer uniek, volgens een legende die door de inwoners van Wales wordt geloofd, wordt Corgi-honden verteld om uit de nesten van feeën en elfen te komen!

Volgens de legende waren er twee kinderen in het veld om voor het vee te zorgen. Opeens vonden ze een paar puppy’s. Ze dachten dat de hond een vos was. Toen ze naar huis werden gebracht, vertelden hun ouders hen dat het een geschenk was van de feeën die in de velden leefden.

2. Identiek aan wit en bruin

https://img.particlenews.com/image.php?url=3OtTiA_0flVaKpg00

Canva Pro

Het herkennen van Corgi-honden is zo eenvoudig. Deze hond heeft fysieke kenmerken die gemakkelijk te herkennen zijn, zoals bruin en wit haar, ovale en donkerbruine ogen, een vosachtige kopvorm, een zwarte neussnuit en rechtopstaande oren. Er zijn 3 kleuren erkend door de United Kennel Club, namelijk rood & wit, sable & wit en driekleur.

Natuurlijk worden Corgi-honden geboren met korte benen. Bovendien hebben Corgi’s meestal een korte staart of zelfs helemaal geen staart. De gemiddelde lengte van een Corgi-hond is 25-30 cm, met een gemiddeld lichaamsgewicht van 11-14 kilogram. De vacht is dik en zacht, waardoor de Corgi comfortabel aait!

3. Kan 12-15 jaar oud worden!

https://img.particlenews.com/image.php?url=3SNcHz_0flVaKpg00

Canva Pro

Op basis van onderzoek hebben kleine honden een langere levensduur dan grote honden. Dit geldt ook voor corgi’s. Deze hond kan 12-15 jaar oud worden. Toch zijn corgi’s echte achondroplastische of dwergachtige honden. De grootte van zijn lengte kan dus specifieke erfelijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Gewoonlijk lijdt Corgi aan monorchidisme, heupdysplasie, degeneratieve myelopathie en progressieve retinale atrofie als gevolg van de ziekte van Von Willebrand. Corgi’s zijn ook vatbaar voor obesitas vanwege hun hoge eetlust. Dikke honden hebben een risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker en hypertensie. Zorg goed voor je hond, ja!

4. Is een vrolijke en zeer actieve hond

https://img.particlenews.com/image.php?url=0NFfQc_0flVaKpg00

Canva Pro

Je zou kunnen zeggen dat Corgi een zeer actieve en energieke hond is. Hij heeft een liefdevol karakter, is graag bij het gezin betrokken en volgt de baas overal. Corgi is een type hond dat opgemerkt moet worden en opgemerkt wil worden. Daarom wordt het niet aanbevolen om een ​​Corgi te hebben als u een actief persoon bent.

Bovendien heeft Corgi een groot verlangen om de eigenaar te plezieren. Geen wonder dat deze hond zo leergierig en gemakkelijk te trainen is. Daarnaast zijn Corgi-honden ook vriendelijk voor kinderen en ontmoeten ze graag nieuwe mensen. Deze eigenschap maakt Corgi populair en wordt gebruikt als de favoriete hond van het gezin.

5. Geclassificeerd als een intelligente hond

https://img.particlenews.com/image.php?url=1c1hkc_0flVaKpg00

Canva Pro

Corgi’s staan ​​bekend om hun intelligentie, snel leren en sterke wil. Daarnaast is Corgi ook erg sociaal, leuk en aanhankelijk. De mate van intelligentie kan worden gekenmerkt door het aantal herhalingen dat een hond nodig heeft om een ​​nieuw commando te leren, zegt The Smart Canine-pagina.

Geen wonder dat Corgi door Stanley Coren Ph.D., psycholoog en hondenobservator, wordt gecategoriseerd als een ‘bright dog’. Corgi’s kunnen nieuwe commando’s leren met slechts 5-15 herhalingen, terwijl andere honden 25-40 herhalingen nodig hebben. Dit betekent dat corgi’s 5-8 keer sneller leren dan andere honden.

https://img.particlenews.com/image.php?url=3zoGGy_0flVaKpg00

Canva Pro

Kleine cayennepeper! Wie had gedacht dat deze kleine hond vee kon hoeden? De grootte van het vee is vele malen groter dan zijn lichaam. Hoewel corgi’s nu meer een familiehond zijn, is zijn instinct om vee te hoeden er nog steeds, legt de website Pembroke Welsh Corgi Club of America uit.

Corgi’s zijn intelligente herdershonden. Zijn kleine postuur is een voordeel. Door zijn korte gestalte kan hij onder het lichaam van vee duiken, terwijl onbedoelde schoppen vaak grotere honden van boerderijdieren raken. Daarnaast zijn corgi’s ook behendig en lopen ze behendig.

7. Is de favoriete hond van koningin Elizabeth II?

https://img.particlenews.com/image.php?url=3atVfQ_0flVaKpg00

bron afbeelding: people.com

Corgi-honden hebben een speciale plaats in de koninklijke familie! Deze hond werd de favoriet van koningin Elizabeth II, weet je! Koningin Elizabeth II ontving haar eerste Corgi-hond van haar vader, koning George VI, in 1933. Koningin Elizabeth houdt van Corgi’s en heeft meer dan 30 Corgi’s gehad sinds ze in 1952 koningin van het Gemenebest werd.

In 2015 stopte koningin Elizabeth II met het fokken van Corgi’s om niets achter te laten als ze later stierf. Zijn laatste Corgi, Whisper, stierf in april 2018. Sinds Whisper stierf, heeft de koningin geen Corgi-hond meer gehad. Zo spijtig!